Internationale Hav-eksperter mødes i Bergen

Internationale Hav-eksperter mødes i Bergen

Det norske Havforskningsinstitut er i dagene tirsdag den 20. og onsdag den 21. november 2018 vært for konferencen »Science for Ocean Actions«. En konference som den norske statsminister Erna Solberg lancerede på G7-topmøde i sommers.

Konferencen, der afholdes på det nyrenoverede Hotel Norge by Scandic i Bergen, bliver åbnet af adm. direktør for Havforskningsinstituttet Sissel Rogne. »Dette er en unik mulighed for forskerne at spille ind med konkrete tiltag til renere og et rigere havmiljø langt ind i fremtiden, understreger Sissel Rogne inden konferencen.

Hovedtemaet handler da også om hvilke udfordringer og muligheder der ligger i Verdenshavnene. Det handler om forvaltning, teknologi og løsninger som kan sikre bæredygtighed og værdiskabelse, om alt fra mangroveskove til de store havdybder, fra antibiotikaresistens og over til de store klimaudfordringer.

Eksperter fra hele verden giver på konferencen deres indspark til »Hav-panelet«

I månederne op til konferencen, står det klart at eksperter, med mange forskellige kompetencer og fra flere end 30 lande deltager. Alle er de klar til at yde og bidrage til løsningen af de forskellige problemstillinger, som indlæggene og de efterfølgende diskussioner bringer frem.

Den norske Statsminister Erna Solberg har påtaget sig en global lederrolle i forvaltningen af Verdenshavene, hvilket Sissel Rogne både er stolt over og hun glæder sig til værtsskabet for konferencen, der gerne skulle blive startsskuddet til dette fremtidige meget vigtige arbejde omkring Verdenshavene.

Foreløpig program for konferansen kan du lese her. (engelsk)

Kilde: HI.no FiskerForum.dk