Hirtshals Havn giver norsk fiskeindustri forbedret transporttider

Hirtshals Havn giver norsk fiskeindustri forbedret transporttider

Fjord Line åbner ny rute mellem Langesund og Hirtshals og indsætter den første af to nybygninger, MS Stavangerfjord, i sin norgestrafik.
Rutenettet mellem Norge og Hirtshals vil herefter give transportbranchen nye muligheder for at planlægge varedistribution i Norge og effektivisering af fisketransporter fra Norge til forbrugerne i Centraleuropa med en ny fleksibilitet og kortere transporttider, der er til gavn for virksomheder og forbrugere.

Med den nye rute åbner Fjord Line en direkte forbindelse med det europæiske kontinent og Grenland, der er Norges største industriområde. Den direkte forbindelse vil med afgangstider, der er afpasset efter blandt andet den norske fiskeindustris ønsker og behov betyde, at logistik i Skandinavien kan tænkes og planlægges med en helt ny fleksibilitet.

Søndag den 14. juli kl. 21.00 stævnede Fjord Lines nye cruise færge MS Stavangerfjord ud på sin første sejlads mellem Hirtshals og Norge. Begivenheden blev fejret med musik og taler, og mange mennesker var mødt op på Fjord Lines terminal i Hirtshals for at sende den nye færge godt af sted.

Borgmester Arne Boelt sagde ved indsættelsen af MS Stavangerfjord. ”Fjord Lines indsættelse af Stavangerfjord er endnu et element i broen mellem Hirtshals og Norge – og et meget smukt element. Vi skal i Nordjylland være vågne og tilbyde vores broderfolk i Norge kulturoplevelser, naturoplevelser og handelsmuligheder – der er jo ikke lang sejltid.”

”Nu hvor der også kommer en rute til Langsund, er Hirtshals Havns position som omdrejningspunkt for godstrafikken i Nordeuropa kommet endnu et skridt nærmere. Fremtiden bliver spændende at følge, og vi får masser af opgaver at løse for at følge med. ”

Fjord Lines nye cruisefærger udgør en milepæl bekæmpelsen af udledningen af skadelige klimagasser, idet færger som de første i verden drives udelukkende af LNG (flydende naturgas). LNG indeholder ikke svovl og tungmetaller, og har en reduceret CO2-udledning på 20-30% samt en 90%-reduktion i NOx-udledningen sammenlignet med traditionelt brændstof.

Fjord Line har investeret over to milliarder kroner i MS Stavangerfjord og søsterskibet MS Bergensfjord, som indsættes omkring årsskiftet 2013/2014. De nye cruisefærger er 170 meter lange og 27,5 meter brede, og har plads til 1.500 passagerer og 3,0 km personbiler eller 1,4 km lastvogne.