Hirtshals fiskere skaber miljøet og rammerne til ny dansk film

Hirtshals fiskere skaber miljøet og rammerne til ny dansk film

Det vrimler med filmfolk på havnen i Hirtshals, hvor man er ved at lægge sidste hånd på den danske film Klumpfisken, som er ved at få de sidste scener på plads.
Et humoristisk kærlighedsdrama, som foregår i Hirtshals’ fiskermiljø, der med støtte på 5,9 Mio kroner gennem New Danish Screen fra Det Danske Filminstitut, har Søren Balle som debuterende instruktør og Claudia Siesbye Halsted som ligeledes debuterende producer fra Film Maker aps. Stykket har et lokalt tilsnit, da den er skrevet af dramatiker Lærke Sanderhoff, som oprindeligt selv er fra Hjørring og i hovedrollerne ses også lokale kræfter, som hovedrolle indehaveren Henrik Birch, der er fra Bjergby.

Handlingen foregår på havnen i Hirtshals, hvor Fiskeren Kesse på 46 står i sit livs dilemma. Konen er skredet, økonomien hænger i laser og banken er efter ham. Kesse elsker sit arbejde, men det er ikke let at overleve som fisker i dag. Samtidig døjer Kesse med sin eneste ansatte på kutteren, den dovne lille Lars (33), som han egentlig ikke længere har råd til at have gående.

I et desperat forsøg på at holde hovedet oven vande, siger Kesse ja til at få den kvindelige havbiolog og “tjøwenhavner” Gerd med ombord, og dermed få flere kvoter at fiske for. Trods deres forskelligheder forelsker de to sig i hinanden. Kærlighed betaler dog ingen regninger, så Kesse ser sig tvunget ud i at fiske sort, og det bringer både hans eksistens som fisker og den nyvundne kærlighed i fare.

“‘Klumpfisken’ er et projekt med nye, lovende kræfter på alle poster. Det er en solid, karakterbaseret historie med lige dele humor, romance og drama”, siger Jakob Høgel, leder af talentordningen New Danish Screen. “Jeg forventer, at dette projekt vil få Søren Balle ud over rampen som en instruktør, der kan bringe mange følelser i spil samtidig og nå vidt forskellige grupper i publikum med sine historier.”

Optagelserne forventes afsluttet omkring medio maj, hvorefter postproduktionen går i gang, så filmen kan få sin premiere i foråret 2014.