Hvis den Britisk Regering ikke selv tror på en aftale med EU, hvem gør så. For netop den Britiske Regering forbereder sig iøjeblikket på et brexit, helt uden aftale. Trods forberedelserne med en hvidbog der indeholder en »blød Brexit-strategi« er igang, fortæller en talsmand for regeringen.
Det skriver FinansWatch, at ifølge talsmanden har kabinettet diskuteret en hvidbog om Storbritanniens fremtidige forhold til EU og i den forbindelse også et »No Deal«.
Der er almindelig forvirring over hændelsesforløbet, specielt efter det meget omtalte Brexit-møde, som premierminister Theresa May havde i fredags. Få dage herefter gik først Brexit-minister David Davis. Der ellers har stået for de meget komplekse forhandlingerne med EU og kort efter indgav udenrigsminister Boris Johnson sin afsked, med en lident smigerne salut. Siden er yderligere to højt placeret medlemmer af det konservative parti også trådt tilbage og uroen ovenpå dette breder sig.
Kabinettet har netop budt de nye kabinetsmedlemmer og medlemmerne der har fået nye poster, velkommen. Man har på dette møde diskuteret hvidbogen, med tilhørsforholdet til EU fremadrettet og en gennemgang af, hvis aftalen ikke gennemføres som planlagt og det scenarie, man står helt uden aftale med EU.
Forløbigt har ministrene og kabinetsmedlemmerne sagt god for mødet med et go`, men man ved jo snart ikke længere hvad man skal tro. Til det sidste har justitsminister David Gauke sagt til BBC, »Jeg tror, at det er rigtigt, at kabinettet bakker premierministeren op og taler med en samlet stemme. Hvis folk ikke gør det, så er de nødt til at gå«, syntes at være justitsministerens konklusion.
FinansWatch skriver videre, at Brexit senest skal være forhandlet på plads og færdig senest november måned 2018. Hvis Storbritannien rettidigt skal kunne træde ud af EU inden 29. marts 2019. Oplægget fra Theresa May er det man betegner her, som en »blød Brexit«, hvor flere af de konservative i stedet har ønsket en noget hårdere Brexit.
Det bliver spændende at følge de nærmeste dage, for udfaldet her blivet på mange måder også afgørende for de danske virksomheders fremtid, måske især de danske fiskere, som fanger en stor del af deres fisk indenfor de britiske grænser.
Kilde. FinansWatch FiskerForum.dk