Derfor indkaldes derfor til Borgermøde i Hanstholm, onsdag den 19. februar 2014, hvor borgere, erhvervsfolk, politikere og pressen inviterers til møde på Hotel hanstholm klokken 16.00.
Her er lagt op til åben dialog om, hvad havnen, borgerne og politikerne i fællesskab kan gøre for at råbe Christiansborg op, så havneudvidelsen bliver en realitet. Så havneudvidelsen er så langtfra lagt i graven.
Den ambitiøse udviklingsplan for Hanstholm Havn løb ind i problemer, da ledelsen i slutningen af 2013 måtte aflyse den igangværende udbudsrunde, fordi licitationsresultatet lå betydeligt højere end den anlægspris, som havnens rådgivere havde anslået.
Det handler om at råbe Christiansborg op
”Aflysningen af udbudsrunden betød, at planerne blev sendt til hjørnespark, men nu er tiden inde til at tage kampen op og sætte turbo på projektet. Og det handler helt enkelt om at råbe Christiansborg op,” fastslår havnedirektør Birgitte Juhl. Derfor inviterer hun alle interesserede til et borgermøde den 19. februar om den planlagte havneudvidelse.
På mødet, der holdes på Hotel Hanstholm, er der lagt op til åben dialog om, hvad der skal til for at råbe Christiansborg-politikerne op, og hvad havnen, borgerne og politikerne i fælleskab kan gøre for at sikre, at havneudvidelsen kan finansieres. Thisteds borgmester Lene Kjeldgaard har givet tilsagn om, at hun deltager i mødet og dialogen.
På dagsordenen er også en orientering fra havnen om den aktuelle situation og de igangværende initiativer i forbindelse med udvidelsesplanerne.
Den lokale opbakning er alfa og omega
Havnedirektøren regner med stort fremmøde til borgermødet. Det er ikke første gang, at havnen inviterer til borgermøde, og ved de foregående møder er borgere og virksomheder fra Hanstholm og omegn mødt talstærkt op. I øjeblikket er der desuden godt gang i debatten om havneudvidelse på Facebook og i de lokale medier.
”Jeg mærker helt tydeligt, at rigtig mange borgere i og omkring Hanstholm er optaget af, at havneudvidelsen skal lykkes. Den lokale opbakning har været der lige fra starten, men den er blevet betydeligt bredere og stærkere i løbet af 2013. Senest har knap 4000 borgere samlet sig i en gruppe på Facebook, hvor de klart og tydeligt viser deres opbakning til udvidelsesplanerne. Det er helt fantastisk,” siger havnedirektør Birgitte Juhl og fortsætter:
”Den lokale opbakning er alfa og omega for, at projektet lykkes, og derfor vil vi gerne diskutere, hvordan vi ved fælles hjælp kan komme i mål med havneudvidelsen,” siger Birgitte Juhl.
Hanstholm Havn har forud for borgermødet afholdt et dialogmøde med Thisted Kommunes kommunalbestyrelse, og havnedirektøren håber, at en række lokalpolitikere vil deltage på borgermødet og bruge anledningen til at gå i dialog med borgerne om, hvad der skal til for at sikre fremdrift i udvidelsesprojektet.
Fakta om udvidelsen af Hanstholm Havn
Den planlagte udvidelse af Hanstholm Havn vil tredoble havnens størrelse og sikre en dybgang på 12,5 meter.
Formålet med udvidelsen er at fremtidssikre havnen, så den kan modtage større fartøjer og imødekomme de mange forskelligartede krav fra potentielle forretningsområder som fiskeri, offshore, transport og grøn energi.
Udvidelsen vil give det lokale erhvervsliv mulighed for at udnytte vækstpotentialet i Hanstholm Havns attraktive geografiske placering og derved fremtidssikre virksomhedernes forretning.
En oplandsanalyse fra 2012 dokumenterer, at en udvidelse af Hanstholm Havn vil give 120 nye jobs i anlægsfasen og over 1.000 faste stillinger, når havnen er fuldt udbygget.
Hanstholm Havn nyder stor lokal opbakning til udvidelsesprojektet. Senest har initiativet ”Udvidelse af Hanstholm Havn JA TAK” i løbet af to uger opnået knap 4000 tilkendegivelser fra Facebook-brugere, som kræver handling og fremdrift i udviklingsprocessen.
Facebook-initiativet og en mængde debatindlæg fra diverse interessenter beviser med al tydelighed, at udvidelsen af Hanstholm Havn er et projekt, som optager rigtig mange