Grønlandsk Fiskerilov: Kruse holder fortsat redegørelse tæt til kroppen

Grønlandsk Fiskerilov: Kruse holder fortsat redegørelse tæt til kroppen

Trods opfordringer til det modsatte, holder Karl Kristian Kruse (S) naalakkersuisoq fortsat kammeradvokatens redegørelse helt tæt ind til kroppen og undskylder sig med, at netop denne rapport skal tjene som forberedelse til mulige erstatningssager, som vil følge i kølvandet med den endelig og eventuelle vedtagelse af den Grønlandske fiskerilov.

Demokraternes Nivi Olsen (D) har tidligere været ude med kritik af naalakkersuisoq for fiskeri Karl Kristian Kruse (S), der ifølge demokraten ikke blot udviser mangel på respekt for de demokratiske spilleregler, men også har en uhørt mangel på respekt overfor de demokratiske spilleregler i Inatsisartut.

Det tyder på at Naalakkersuisut gør klar til retssager om fiskeriloven, skriver Sermitsiaq, i kølvandet på en eventuelt vedtagelse af den nye Fiskerilov på Grønland.

Det fremgår af svar på et § 37 spørgsmål stillet af netop Nivi Olsen (D), der har spurgt ind til, hvorfor Naalakkersuisut hemmeligholder rapporten fra Kammeradvokaten. En rapport der netop belyser de økonomiske konsekvenser af den nye lov for fiskeriet.

Kruse (S) har katagorisk afvist af fremlægge rapporten, med henvisning til det juridiske og det er et internt papir for Naalakkersuisut og derfor ikke et offentligt anliggende.

Kammeradvokatens responsum er undtaget fra retten til aktindsigt, i henhold til Offentlighedslovens § 10, nr. 4, vedrørende myndigheders brevveksling med sagkyndige til brug for en retssag eller ved vurderingen af, om en retssag bør føres, skriver Karl-Kristian Kruse (S) i et svar og lover dog, at fiskeriudvalget får et referat af dele af responsummet.

Spændende bliver det at følge den videre udvikling i fiskerilovs-dramaet på Grønland.