Grønlands højt respekterede Anders Jonas Brøns er afgået ved døden

Grønlands højt respekterede Anders Jonas Brøns er afgået ved døden

Fiskeriets mand og leder af Grønlands største privatejede fiskerivirksomhed, Polar Seafood AS, blev fredag fundet liggende livløs i havnen i Aalborg, ved restaurantskibet »Prinses Juliana« på Vestre Havnepromenade.

Den 68-årige Anders Brøns var som en visionær iværksætter, med til at sætte gang i Grønlands erhvervsliv, med hans store indsats omkring udvikling af fiskeriet og følgeindustrierne på land.

En erhvervskarriere, som startede med Hans Pavia Egede, med hvem han skabte Polar Seafood i 1984. Hans Pavia Egede trådte senere ud af virksomheden, og det forsatte virke blev derfor med Jens Salling, der havde købt sig ind i selskabet.

Polar Seafood ejer adskillige fiskefabrikker, fabrikstrawlere og fiskeskibe og har en milliardstor omsætning og eksport.

I et mindeord, rundsendt til virksomhedens ansatte, skriver Polar Seafoods bestyrelsesformand Henrik Leth blandt andet: »Det er med sorg og forfærdelse, at Anders Brøns fredag den 7. december er afgået ved døden ved en drukneulykke i Aalborg. Det er ikke alene et chok og en menneskelig tragedie, men også et stort tab for os alle i Polar Seafood, hvor han om nogen var drivkraften og inspiratoren bag virksomhedens start og udvikling.«

Der stod stor respekt om den driftige, diskrete og høflige erhvervsmand og købmands-søn Anders Brøns, fra den lille bygd i Sydgrønland Arsuk. En iværksætter der har skabt sin formue selv og som passede godt på den, med investeringer fortrinsvis i det grønlandske fiskeri. Investeringer der i 2016 gjorde, at han kom på Berlingskes opgørelse over Danmarks rigeste.

En visionær iværksætter er død, hvis plads bliver svær at erstatte.

Kilde: Nordjyske og Berlingske FiskerForum.dk