Grønland er klar til at byde rejetrawleren »Svend C« velkommen

Grønland er klar til at byde rejetrawleren »Svend C« velkommen

Så sent som fredag den 9. december 2016, var det grønlandske rederi,Sikuaq Trawl´s nybygning, ved at bleve testet.

Den 83 meter lange nybygning, der siden sidste år har været under byggeri ved det tyrkiske værft Tersan Shipyard, forventes i løbet af et par dage at sætte kursen mod Grønland

Den grønlandske frysetrawler erstatter rederiets »Steffen C« fra 1997. Dette er nu solgt til det estiske rederi Reyktal, der har tætte forbindelser til det islandske Export Center.

Værdien blev her i foråret oplyst til at være ikke mindre end 350 millioner kroner og med bygningen af »Svend C«, var dette blot første skridt i en større udskiftning af rederiets fartøjer.

Med »Svend C« aflevering i næste uge, er rækken nu nået op på fem nybygninger til rederiets Sikuaq´s ejere, familien Christensen i Nuuk ved Grønland. Familien har med investeringen fået et super-effektivt og topmoderne fartøj, der både forarbejder og fryser fangsten ombord.

Frysetrawleren er indrettet til en besætning på 32 personer, med indkvartering og interiøret helt i top for så optimal en komfort og bekvemmeligt for besætningen som overhovedet muligt. Der er også tænkt på folkenes sikkerhed, med etableringen af et fuldt monteret hospital.

På fiskerisiden er fartøjet rigget til både pelagiske fiskeri og med bundtrawl, enten med enkelt eller dobbelt trawl og med monteringen af en dobbelt fabrik ombord, kan der håndtes både makrel og rejer. Hele processen er så automatiseret, at håndteringen af fisken er på et absolut minimum. En løsning der er valgt for at skåne de ansatte men også for at automatiserer processen optimalt.

Hoveddata:

Længde overalt: 83,50 m

Bredde: 17.00 m

Besætning 32 personer + hospital