Greenå kutter forlist i nat

Greenå kutter forlist i nat

Sidst på aftnen lørdag forliste Greenå kutteren AS 238 Christina Maiken i Skagerrak på 200 meter vand. Forliset skete i området 30 sømil nord af Skagen.
Reder Kim Vestergaard blev sidst på aftenen ringet op fra SOK da fartøjets Epirb var blevet udløst, han mente dog at dette måtte bero på en misforståelse, og ringede herefter straks hans kutter op, her var det dog umuligt at opnå forbindelse, en anelse foruroliget prøvede Kim Vestergaard så at ringe makkerskibet AS520 Bjarke op. Han får her kontakte med skipperen på båden, som kan berette at de er i samme område som Christina Maiken, han har visuel kontakt med båden.

Men under samtalen tager tingene en uheldig drejning på Christina Maiken, da den pludselig begynder at opføre sig meget underligt, og idet lyset forsvinder i vandet, meddeler skipperen på AS520 Bjarke til rederen Kim Vestergaard at de straks styrer mod position hvor de sidst har oberservet Christina Maiken, herefter afbrydes samtalen.

AS520 Bjarke har ca 2,5 sømil op til Christina Maiken. Kim Vestergaard beretter til FiskerForum.dk at det var nogle meget lange minutter før han igen hører fra AS520 Bjarke som kan berette at begge folkene er bjærget sikker ombord.

De rystede besætningsmedlemmer blev herefter sejlet til Skagen, hvor de først på morgenen søndag ankom til Greeaa.

Besætningsmedlemmerne er blevet tilbudt krisehjælp fra flere sider, her i blandt SOK, og ligeledes har Fiskeriets Arbejdsmiljøråd også været i forbindelse med Kim Vestergaard, som fortæller at det er dejligt at tingene i kølvandet på sådan noget bare virker.

De nærmere omstændigheder omkring forlistet ventes opklaret under et kommende søforhør.

FiskerForum.dk