Den nye udgave af den Nordiske Michelin Guide er netop blevet offentliggjort, og Danmark er igen i år flot repræsenteret med hele 31 restauranter spredt over Jylland, Fyn og Sjælland.
Danmark er ubetinget Nordens Michelin-konge. Det viser opgørelsen efter årets uddeling af nye stjerner, ved ceremonien i Helsinki i Finland. Det blev til fire svenske, fem norske og to finske restauranter der modtog Michelin Guidens stjerner.
Danske restauranter modsvarende igen i år markeret sig flot med et godt resultat. Hele 44 stjerner fordelt på 31 restauranter blev det til og det bekræfter kun Danmarks betydelige position på den internationale gastronomiske scene.
Danmarks kokke og fødevareproducenter er kendt for at være nytænkende og skabe spændende madoplevelser. Ved altid at udfordre sig selv og forny deres tilgang, holder de Danmarks gode ry som en mad-nation i topklasse.
Restauranter med én stjerne:
- Alouette, København.
- Aro, Odense.
- Domæne, Herning.
- Domestic, Aarhus.
- Dragsholm Slot Gourmet, Hørve.
- Formel B, København.
- Frederiksminde, Præstø.
- Gastromé, Aarhus.
- Jatak, København.
- Kadeau Bornholm, Åkirkeby.
- Lyst, Vejle.
- Marchal, København.
- Mota, Nykøbing Sjælland.
- Restaurant Aure, København (ny)
- Substans, Aarhus.
- Syttende, Sønderborg.
- Søllerød Kro, København.
- The Samuel, København.
- Ti Trin Ned, Fredericia.
- Tri, Agger.
- Villa Vest, Lønstrup.
Restauranter med to stjerner:
- Alchemist, København.
- Aoc, København.
- Frederikshøj, Aarhus.
- Henne Kirkeby Kro, Henne.
- Kadeau Copenhagen, København.
- Koan, København.
- Kong Hans Kælder, København.
Restauranter med tre stjerner:
- Geranium, København.
- Noma, København.
- Jordnær, Gentofte (ny)
Kilder: Michelinguiden
I en kommentar til uddelingen af Michelin stjerner siger minister for fødevarer, landbrug og fiskeri Jacob Jensen (V) følgende: »Det er imponerende, at Danmark fortsat klarer sig så godt, når det kommer til kreativ gastronomisk brug af gode råvarer. Vi er geografisk et lille land, men gastronomisk en af sværvægterne. Årets uddeling af Michelin-stjerner viser, at vi har mange talentfulde og kreative mennesker i branchen, som hele tiden går nye veje, udfordrer de gængse måder og dermed gør hinanden bedre. Og som hele landets fødevareminister er jeg særligt glad for at se, at stjernerne er blevet fordelt over hele landet. De mange dygtige kokke og fødevareproducenter fortjener stor ros for endnu en gang at cementere deres position på den gastronomiske verdensscene.«
- I alt har 31 restauranter i Danmark modtaget Michelin-stjerner.
- På Sjælland findes 18 af de stjernemodtagende restauranter, mens Jylland har 11, Fyn har 1, og Bornholm har 1.
- Sidste år var 32 danske restauranter med i Michelin-guiden.