»Jeg er meget tilfreds med det nye trawl til blåhvilling og min fornemmelse er, at den fisker langt bedre end andre redskaber, jeg har prøvet,« siger skipper Albert Sveinsson på Brims pelagiske fartøj »Vikingur« og forklarer videre, at hovedårsagen er måden trawlet er designet på, så fiskene når hurtigere igennem.
Siden sidste vinter og forår, har han og besætningen arbejdet med et nyt 2.304 meter Gloría Helix blåhvillingstrawl fra Hampiðjan.
Med »Venus« sejlede »Víkingur« fra Reykjavík for sammen med »Hoffell«, at søge efter makrel langs kanterne syd for Island. Ifølge Albert Sveinsson skiftede de islandske pelagiske skibe med at søge, men indtil videre har det ikke givet det helt store resultat.
Han kommenterede videre, at blåhvillingtrawlet er noget større end deres tidligere redskaber. Posen er lavet i otte paneler, og det er ikke let at definere spredning og lodret åbning, da trawlåbningen er mere afrundet. »Víkingur« slæber sit udstyr med 160 meter sweep-lines. Spredningen mellem skovlene er 330 meter, og der blev brugt et par MLD-døre på 13 kvadratmeter til kolmule-fiskeriet.
Selvom trawlet er specielt-designet til blåhvilling, kan det også bruges i sildefiskeriet, især når silden ligger dybt, understreger den islandske skipper og forklarer videre, at DynIce Data ekkolodskabel også er en del af rigningen ombord på »Víkingur«.
»Jeg har brugt DynIce-datakabel, siden jeg fiskede på »Faxi«, og jeg kan varmt anbefale det. Det er meget lettere at trække end de gamle stålkabler. De sank altid under deres egen vægt. Når vi fisker efter makrel, ligger DynIce-datakablet praktisk talt på overfladen. Det har også klaret sig godt i fiskeriet efter sild og blåhvilling. Når vi fisker efter blåhvilling, er vi ofte på 250 til 400 meters dybde, og nogle gange har vi været nødt til at trække redskabet endnu dybere for at finde fisk,« forklarer den islandske skipper Albert Sveinsson.