Fiskehandlernes eget selskab har rundet en ugentlig produktion på mere end 10 tons.
Fra ingenting til en ugentlig produktion på over 10 tons efter blot 3 måneder på markedet er, hvad Danske Fiskehandleres Produktions- og Indkøbscentral har klaret.
Fiskehandlernes forening har etableret virksomheden med henblik på at sikre medlemmerne frisk fisk af højeste kvalitet. Det skal ske ved at optimere logistikken i alle led mellem landing og køledisken.
Foreningens formand, Søren Clausen er indtil videre tilfreds med udviklingen og noterer sig, at tingene bevæger sig i den rigtige retning; ”Det går som forventet. Vi vidste, det ville blive svært at få fiskehandlerne til at ændre vaner, derfor satser vi også på, at budskabet spredes fra mund til mund”. I takt med at virksomhedens produkt sortiment udvides, er der stadig flere af foreningens medlemmer, som melder sig i kredsen af kunder.
Produktionen sker i Thyborøn og det er Søren Clausens ambition, at der hen ad vejen etableres et netværk med andre havne, som kan underbygge forsyningssikkerheden.
Om den dybere baggrund for foreningens tiltag forklarer Søren Clausen, at foreningens medlemmer nødvendigvis må stå sammen og sikre at der er et koncept, der fraviger fra supermarkedernes tilbud. I den sammenhæng er kvalitet et nøgleparameter.Kilde: FiskerForum.com/EK