Som forbruger er det muligt at gøre en markant forskel i forhold til klimabelastning, når det drejer sig om indkøb og madlavning. Det er nemlig ikke ligegyldigt, hvad der kommer i indkøbskurven, hvis man vil bidrage til at mindske CO2-udledningen.
Og det kan undre at danskerne ikke spiser flere fisk og skaldyr. Det er ellers helt oplagt at spise mere af det som vi er omgivet af til dagligt i vores farvande.
Så selvom mange sejl er sat til for at få os til at elske og spise fisk og skaldyr og skønt vi er blandt én de største fiskerinationer i verden, og trods den kendsgerning, at ingen danskere har mere end 52 kilometer til nærmeste bølgende den blå. Så er der alligevel og stadig stærk modstand mod at spise fisk, som ellers er godt for både hjertet, badevægten og helbredet.
Rent faktisk kan vi reducere klimabelastningen med 23 procent, hvis vi klimaoptimerer vores indkøb.
Fisk er en særdeles klimaansvarlig spise! Blåmuslinger, sild, torskefisk og fladfisk er særligt klimavenlige.
Se »klimaaftryks-tabellen« her..
Se også filmen her om hvordan du klimaoptimér din mad – Gå efter sæsonens fisk.