Ved et fire dage langt arrangement den 21. – 24. juni på Royal Highland Education Trust, for skolens elever og forældre, fremviste og serverede fiskeproducenten Macrae Edinburgh sammen med andre producenter, smagsprøver samt opskrifter på deres fisk og skaldyr, som alle er tilgængelige igennem hjemmesiden Waitrose.com.
Produkterne, som alle er fiskespecialiteter fra Skotland, såsom Heston Tea Røget laks, Waitrose mild 100 gram røget laks, Waitrose Essentials røget laks, Waitrose Makrel Patè, Waitrose røget lakse patè, Waitrose marineret krabbe, Waitrose varmrøget lakse potion og Waitrose varm røget Makrel, skulle med fremvisningen og smagsprøverne bidrage til at øge børns kendskab og tillid til det at spise fisk og skaldyr.
I en kommentar til begivenheden, siger Leendert Den Hollander, administrerende direktør for Youngs Seafood Limited,: “Vi er glade for at kunne støtte dette fantastiske initiativ, som er med til at fortælle børnene om fordelene ved at spise varieret af fisk og skaldyr. Det er Ikke nok at folk spiser de anbefalede to potioner fisk om ugen, men også varieret. Dette arrangement er en fantastisk måde at bringe kendskabet videre til den næste generation. ”
Den Skotske Fiskeriminister Sekretær Richard Lochead sagde: “fisk og skaldyrs programmet handler om at give vores unge mennesker mulighed for at lære noget om skotske fisk og skaldyr; hvor den kommer fra og hvorfor det er godt for dem rent ernæringsmæssigt samt sidst hvor godt det egentlig smager. Det er fantastisk, at så mange virksomheder har været involveret i arrangementet og aktiviteterne på Royal Highland – herunder Youngs Seafood. At serverer deres bedste kvalitets produkter til eleverne og deres forældre, har bestået sin prøve og vist at det virker.”
Skole leder Nicki Holmyard sagde: “at have industriens producenter og branchens formidlere med, er yderst vigtige for projekter og arrangementer af denne art, og takket være Macraes og Youngs Seafoods generiøse donationer til workshoppen er dette igen blevet en succes.”
FiskerForum.com