Færøerne: Første nybygget trawler til Færøerne i 10 år
Det er det færøske rederi og fiskeselskab P/F JFK i Klaksvík, der får bygget en ny topmoderne og højeffektiv fabriks- og frysetrawler.

Færøerne: Første nybygget trawler til Færøerne i 10 år

Det er det færøske rederi og fiskeselskab P/F JFK i Klaksvík, der får bygget en ny topmoderne og højeffektiv fabriks- og frysetrawler, designet og tegnet af Skipsteknisk i Norge og som skal bygges ved et tyrkisk værft. Forventet levering bliver i forsommeren 2022.

Rederiet JFK Trol i Klakvík har kontrakt på en trawler, der bliver ca. 86 meter lang, og hele 18 meter i bredden. Trawleren skal afløse den gamle trawler KG 180 »Gadus«, der blev bygget tilbage i 1987 og som rederiet overtog i 2010. Den nybyggede »Gadus« kan laste 1400 tons filet, og have plads til fiskemel og olie. Kontraktsummen bliver på ca. 400 millioner kr. og rederiet bliver dermed det første færøske rederi der underskriver en kontrakt på en ny trawler i 10 år.

Skibsreder Hanus Hansen fra P/F JFK i Klaksvík, understreger, at det primært skyldes den nye færøske fiskerilov, der nu gør det muligt at bygge en ny trawler. Den nye trawler får navnet »Gadus«, og skal afløse nuværende Gadus, som er bygget tilbage i 1987, og som siden kom ind i JFK’s portefølge af skibe i Færøerne i 2010.

JFK er en stærk fiskeproducerende virksomhed med adgang til store naturressourcer, som har oparbejdet store kompetencer og produktionsfaciliteter indenfor det færøske fiskeri. Baseret på stærke traditioner i selskabets næsten 100 års historie på Færøerne, med styrken liggende på følgende 3 forretningsområder:

• Fiskeprodukter frosset til søs fra Barentshavet
• Forarbejdede fiskeprodukter fra de færøske fiskeriområder
• Forarbejdede fiskeprodukter fra de grønlandske fiskepladser

En rød tråd gennem de tre forretningsområder er virksomhedens rigelige adgang til råmateriale med fiskekvoter, der sikrer en stabil forsyningskæde.

JFK deltager også i joint ventures med internationale forretningspartnere. I den hurtigt ekspanderende pelagiske industri på Færøerne har JFK også aktiviteter. JFK driver den pelagiske trawler Næraberg og deltager også i den landbaserede produktion af pelagiske produkter.

JFK har et salgskontor i Storbritannien med det formål at styrke virksomhedens internationale forretningsudvikling.