Bakkafrost leverede skuffende kvatals-resultat i 2019

Bakkafrost leverede skuffende kvatals-resultat i 2019

Det færøske selskab løfter alligevel slagtevolumen til helt ny rekord på Færøerne, men skuffer med et lavere resultat end forventet af analytikerne.

I en udsendt børsmeddelelse fra den færøske laksekæmpe, skriver man at den operationelle driftsresultat var på 415,3 mio kroner i kvartalet, og slagtevolumen lød på imponerende 25.900 tons, heraf alene 17.900 fra Færøerne og resten fra fabrikken i Skotland. Men Analytikernes forventning lød godt 90 mio kroner højere, til 506 mio. kroner for kvartalet.

Men sidste års kvartals-minus på 6,6 mio kroner, er efter Bakkafrost’s opkøb af Scottish Salmon Company, gået den helt rigtige vej, med et overskud i fjerde kvartal på 219,5 mio kroner. Det er også første gang disse tal indgår i regnskabet, efter opkøbet i oktober måned sidste år.

Samlet set bliver årets resultat på 801,9 mio kroner, svarende til et mindre fald fra sidste års resultat på 960,3 mio kroner, svarende til et fald på 158,4 mio kroner. Trods nedgangen ser selskabets direktør Regin Jacobsen fortrøstningsfuldt på resultatet. Han siger blandt andet til flere medier, »Vi er tilfredse med resultatet for 2019. Begyndelsen af fjerde kvartal var kendetegnet ved stor forsyning af små fisk, hvilket forårsagede forstyrrelser i marked. I slutningen af kvartalet skiftede forsyningstrykket til en vækst drevet af øget efterspørgsel.«

Den samlede vægt af fisk var på 65.109 tons. Hvoraf Færøerne stod for 57.184 tons og Skotland stod for 7.925 ton. Hvilket har fået Regin Jacobsen til i pressemeddelelsen at sige, »Vores høstede mængder på Færøerne var det højeste nogensinde for fjerde kvartal, med rekordstore fisk. Også omsætningen og det operationelle resultat var rekordhøjt i fjerde kvartal. Vi har foretaget et kæmpe spring over i et nyt geografisk markedsområde med opkøbet af The Scottish Salmon Company. Det har øget størrelsen på vores drift markant og vil også bibringe os nye muligheder de kommende mange år. Det er vi selvfølgelig glade og begejstrede for, men samtidig er vi også klar over, at det vil tage tid, før vi virkelig kommer til at se resultaterne af de investeringer, vi vil foretaget i den skotske forretning.«

Læs også Bakkafrost Group’s Q4-2019 rapport her (engelsk)