Nu går endnu en Venstre-profil op imod partiformanden for Venstre Jakob Ellemann Jensen (V), når det drejer sig om indførelsen af Co2-afgiften.
Det er Asger Christensen (V), der er valgt til EU-Parlamentet med over 30.000 stemmer, der i Jyllands-Posten, nu langer ud efter Venstres planer om en CO2-afgift og samtidig advarer om en modbevægelse fra det yderste højre samt fra gældsramte landmænd. Det vil ske hvis ikke Venstre og dermed også Regeringen begynder at tænke klimapolitik på en ny måde.
Det lugter af oprør, siger MEP Asger Christensen (V) videre
Han vil brække en arm for at blive genvalgt som MEP til Bruxelles, men trods sine planer om genvalg, er han alligevel ikke bleg for at kalde Venstres planer om en CO₂-afgift for ren klima-nationalisme.
Hvilket sætter Jakob Ellemann-Jensen (V) i en vanskelig situation, når Venstre skal beslutte sig for, om danske landmænd i fremtiden skal betale en afgift for deres udledninger af drivhusgasser. Desto mere opsigtsvækkende er det, at Asger Christensen (MEP-V) nu direkte går imod Venstre-formanden, der offentligt har sagt, at Venstre vil indføre en dansk CO2-afgift.
Det er en »tudehamrende tosset« idé, siger Asger Christensen ligeud. Og her ligger han på linje med en række prominente Venstre-folk, der de seneste par uger, med interviews i Jyllands-Posten og på Ritzau, ligeledes går imod partitoppen og advarer om den CO2-afgift, der tegner til at blive ét af de helt store slagsmål og stridspunkter i dansk politik dette efterår.
Fiskeriet følger trop med at det er tudetosset og torskedumt at indføre Co2-afgift i fiskeriet, når erhvervet ikke har muligheder for en grøn omstilling, som det ser ud lige nu. Meldingen herfra er ikke til at tage fejl af – Vi lukker og slukker hvis Regeringen får held af deres planer om en Co2-afgift..
At pålægge en Co2-afgift, uden at stille andre grønne alternative brændstof-muligheder til rådighed, er en nederdrægtighed overfor et erhverv, der indtil nu, lydhørt og løbende har tilpasset sig de forskellige Regeringers anbefalinger.
Selvom fiskeriet kun udleder 1 procent af Danmarks samlede kuldioxid og allerede for nuværende har reduceret udledningen med 62 procent, så bliver man åbenbart alligevel straffet med en Co2-afgift. Problemet er, at når man allerede har skåret i forbruget og allerede har gjort mange tiltag økonomisk, fra fiskernes side, for at nå klimamålene på 70 procent for erhvervet i 2030, så opfattes Co2-afgiften, som en ren chikane af erhvervet og en ren straftold (skat), der risikerer at lukke hele fiskeri-branchen ned.
Søg alternativer
Landbruget og fiskeriet argumenterer for, at i stedet for straffeafgifter bør der fokuseres på at støtte og investere i grønne teknologier og bæredygtige praksisser. Begge sektorer har allerede indført initiativer for at reducere deres Co2-udslip og søger nu hjælp til at versificere deres forsyningskæder med mere klimavenlige løsninger.
De nuværende diskussioner i Danmark om Co2-afgiften understreger vigtigheden af, at finde en balance mellem klimaforbedringer og støtten til de ramte brancher, der er nøglen til landets økonomiske trivsel. Det er en kompleks udfordring, hvor politikere, erhvervsliv og samfundet som helhed skal arbejde sammen for at finde løsninger, der både beskytter planeten og sikrer den fortsatte økonomisk stabilitet.