Det er den berømte og meget velsmagende panerede engelske ”Fish Stick”, fiske finger, der den 26. september 1955 blev lanceret af Clarence Birdseys, som et sundt og meget populært alternativ til de traditionelle fiskeretter, der i disse dage runder 60 år.
En fiskespise, der blev en enestående succes hos familier med børn, som for nogles vedkommende ikke helt har samme forkærlighed for fisk, som de lidt ældre familiemedlemmer. På toppen af salget, udgjorde D”Fish Sticks” omkring 10 procent af samtlige fisk spist i Storbritannien. Sidste år blev det således til mere end en halv milliard ”Fish Stick”, langet over disken eller hentet i de lokale supermarkeder.
”Fiske fingrene” var ellers noget af et særsyn tilbage i 50`erne, da de blev lanceret. For i datidens kogebøger, var færdigmad som enten var emballeret i dåse eller fra en indpakning, ikke god skik og absolut ikke noget man anbefalede fra officiel side. Tværtimod skulle maden være hjemmelavet og helst lavet fra bunden, med brug af ordentlige og friske råvarer.
Populær fiske-ret
Men ”The Fish Sticks”, blev accepteret med det samme og blev hurtigt populært, især blandt børn og kvinder. Godt hjulpet på vej af en storsmilende og tillidsvækkende Captain Birdseye, der sammen med et slogan der opfordrede kvinderne til at købe ”Fiske Fingre”, så tiden kunne bruges til andet end at slide sig selv op foran komfuret.
Reklamen har åbenbart virket, for butikkerne i dag, sælger stadig omkring 28,7 millioner kilo om året, i et stadigt stigende og mere varieret udvalg. Fiske fingre paneret med fuldkornsmel, med et utal af lækre sprøde belægninger samt forskellige typer fisk, der er leveret fra enten Island, Norge, Tyskland eller Rusland, gerne smukt emballeret med budskabet om, at det er vigtigt at få fødevare, som indeholder D vitamin og Omega-3 fedtsyrer, for sundhedens skyld.