I over 80 års har Danmarks nationale fiskeriforskningsinstitut haft hovedadresse på Charlottenlund Slot, de dage er nu talte, for efter påske, hedder adressen DTU´s Campus i Lyngby.
Cirka 200 medarbejdere pakker således kufferten på deres arbejdsplads, og rydder alle kontorer og laboratorier i og omkring slottet, og flytter hele molevitten til Campus i Lyngby.
Fødevareinstituttet og Veterinærinstituttet
I Lyngby står en helt ny og to gennemrenoverede bygninger klar til DTU Aqua, DTU Fødevareinstituttet og DTU Veterinærinstituttet, som flytter ind samtidig.
Bygningerne, som har et samlet areal på omkring 42.000 kvadratmeter, er resultatet af DTUR17;s hidtil største byggeprojekt, efter at DTU blev etableret på Lundtoftesletten. De skal huse en væsentlig del af DTU’s life science- og bioengineering-aktiviteter, som er biovidenskabelige forskning, der arbejder i krydsfeltet mellem naturvidenskab og teknik.
Alle arbejdspladser flyttes fra Charlottenlund Slot i løbet af påsken, og første arbejdsdag i de nye lokaliteter bliver tirsdag den 18. april 2017.
DTU Aquas lokaliteter i Silkeborg, Nykøbing Mors og Hirtshals flytter ikke.
Nye faciliteter og fokus på videndeling
Med flytningen til DTU’s campus i Lyngby får DTU Aqua væsentligt bedre laboratorieforhold, forskningsinfrastruktur og moderne faciliteter til eksperimentelt arbejde. De eksperimentelle faciliteter i den såkaldte »blå enhed«, som DTU Aqua og DTU Veterinærinstituttet anvender i sin forskning, har forsyninger af både havvand og opsaltet vand fra tre underjordiske tanke.
Flytningen og det nye byggeri understøtter mulighederne for videndeling og samarbejde på tværs af faglighederne. Det gælder både internt på DTU Aqua, hvor instituttets medarbejdere i Charlottenlund i dag er fordelt i fem bygninger i og omkring slotsparken, og det gælder i forhold til det øvrige DTU, hvor afstanden til de andre institutter og de studerende bliver kortere.
81 års fiskeriforskning på Charlottenlund Slot Charlottenlund Slot har huset Danmarks nationale fiskeriforskning og -rådgivning siden 1936, hvor Dansk Biologisk Station og Kommissionen for Danmarks Fiskeri- og Havundersøgelser flyttede ind på slottet. Gennem tiderne er der blevet produceret og analyseret mange data om fiskebestandes tilstand i slottets kringlede kontorer og laboratorier, og mange af verdens førende fiskeribiologer har været til møder i Riddersalen og Havestuen. I 2007 fusionerede det daværende Danmarks Fiskeriundersøgelser med DTU og blev året efter til DTU Aqua. Flytningen til DTU’s campus i Lyngby er endnu et skridt i integrationen med DTU. Charlottenlund Slot og de omkringliggende bygninger ejes af staten, og Slots- og Kulturstyrelsen står for den fremtidige udlejning.