På de sociale medier lægges der heller ikke fingre imellem, da DMI´s nye hjemmeside over vejret samt deres aflivning af fem-døgnsprognossen blev effektueret i mandags. Det fik flere vrede kommentarer med på vejen.
Tilfredsheden med overskueligheden og det enkelte klik på den gamle 5 døgns-prognosse og farvandsudsigten ved DMI har fået stor ros og ændringerne her er absolut ikke budt velkommen.
Farvandsudsigten, som især bruges af det blå erhverv, herunder også fiskerne syntes ikke om ændringerne. De mange klik for at komme ind på siden, samt farvevalget, der skulle have adskilt de enkelte data´er, ligger alt for tæt op ad hinanden og flere har svært ved at skelne mellem de oplyste data´er. Men også systemet, hvor data´er kunne sammenlægges og give et helhedsbillede af feks strøm og vind, er også helt forsvundet. Bølgehøjde kurverne er også blevet ringere, i det hele taget syntes flere, at der er blevet en noget mere kompliceret adgang til data´erne. Det tager simpelthen for lang tid, med flere sideskift og ikke mindst fulgt af DMI´s evindelige spørgsmål om Webstedet må bruge ens akutelle lokalitet. Én gang bekræftet, burde være nok.
Den nye vejrtjeneste virker derfor på flere, som et skridt i den forkerte retning. Enkeltheden er ofret for en mere detaljeret vejr-information. Erhvervet der bruger disse data, var i bund og grund godt tilfredse med det gamle system. Det nye har blot gjort det mere komplekst og uoverskueligt. Men netop dette ser pressechef i DMI Anja Fonseca, som værende måske den egentlige forklaring på folks kritik af den nye DMI side.
Alt nyt har en indkøringstid
Hun forklarer blandt andet, at den landsdækkende fem-døgnsudsigt er væk, fordi det er svært at vise vejret i hele landet med kun ét ikon. Mange har tidligere brokket sig over skemaet, for det var jo aldrig helt præcist nok. Vejret er jo næsten aldrig ens i hele landet på samme tid, nogle steder skinner solen, mens det regner andre steder, forklarer pressechefen videre.
Nu kan man i stedet finde en helt personlig prognose, der retter sig til, alt efter hvor i landet man befinder dig, ligesom man kan gemme sine favoritsteder. Hvis man for eksempel har et favorit sted, giver du det et hjerte og så husker hjemmesiden det, uanset hvor man tjekker vejrudsigten fra, påpeger DMI´s pressechef videre på DMI´s hjemmeside.