Avance produktudvikler sig til øget omsætning og indtjening

Avance produktudvikler sig til øget omsætning og indtjening

Vodbinder afdelingen sender snart de første kasser afsted til Tyskland med færdigt produceret grej til befæstigelse
I Hvide Sande, ikke langt fra Troldebjerg klit, ligger indkøbsforeningen Avance. Den lokale specialist med alt til fiskeriet. En professionel samarbejdspartner som er klar med vejledning og gode råd til de rigtige indkøb.

En indkøbsforening i ordets aller bedste betydning og hvis motto er billige indkøb giver billige udsalgspriser. Enkelt og ligetil.

De har et bredt sortiment til et professionelt kundesegment. Kan skaffe næsten alt og yder en service der passer til kunderne. Konceptet med butikslager, hvor pallevare står sammen med butiksvare, er en omkostningsbesparende måde at udstille på og det influerer således også på udsalgsprisen, som gerne ligger små 30% laverer end andre tilsvarende produkter kan sælges til.

Butiksformen har vundet indpas overfor andre end blot medlemmerne – virksomheder, private kunder samt turister har også fundet vejen ind til ”fiskernes vareudsalg”.

Men som andre forretninger i branchen har Avance også måtte sprede sine aktiviteter og få et bredere vareudbud.

Avances Vodbinder afd. har også udviklet sig og er fornyeligt gået ind i en ny niche omkring net og befæstigelse. I de kommende uger sender vodbinder afdelingen de første færdigt produceret kasser med grej til befæstigelse afsted til Tyskland og inden årsskiftet regner man med at sende yderligere det dobbelt antal kasser afsted. En produktion som er kommet i stand pga. virksomhedens knowhow og professionelle samt praktisk tilgang til faget.

Der er ikke langt fra teori til det færdige resultat og sammenholdt med en sund, forretningsmæssig indstilling til omkostninger og det færdige resultat, er det lige noget de fleste kunder synes om.

Trods det nye segment har man stadig 90% fokus på fiskeriet – som stadig er den største aftager af produktionen og samtidig også den branche, som giver løbende reparationer af trawl og net, således der er et jævnt flow i arbejdet og beskæftigelsen kan holdes.

Butikschef Mogens Christensen hviler ikke på laurbærene, der er hele tiden nye ideer og aktiviteter i støbeskeen. De sidste par år har Avance udviklet et containersalg og teltmarked som, når de afholdes trækker rigtigt mange mennesker til. Det er efterhånden blevet en tilbagevendende begivenhed omkring uge 27 i sommerferien.

I øjeblikket lægges sidste hånd på et status salg, som afholdes i disse uger. Før regnskabsårets afslutning 1. oktober, er der sorteret i det gamle varelager, og der er indkøbt nye produkter til status og rest varesalget, som skal trække kunder ind til de mange gode tilbud. -30% på frasorteret tøj (jakker kedeldragter overalls m.m.), som udstilles på 1. sal.

Julemessen i Hvide Sande har Avance, som sikker deltager hvert år, og i år er ingen undtagelse. Det er en begivenhed, som Mogens Christensen ser frem til, for her møder man nye ansigter, som gerne skulle kapreres som nye kunder til Avance.

Avance er en indkøbsforening, som er medlemsejet (fiskere og nogle enkelte lokale virksomheder har ca. 40 anparter i Avance) Medlemsskabet udløser hvert år en dividende / bonus, som sendes med check ud til medlemmerne efter regnskabsårets afslutning.

Forretningsformen er populær, da den er medlemsejet, derved er indtjeningskravet ikke så udtalt som i andre forretningsformer. Den mindre pris på varen og derved den mindre avance, giver andelshaveren en umiddelbart fordel samt besparelse, og som senere udløser endnu en bonus, så det samlede regnskab gerne skulle komme ud med en stor nedbringelse af udgifterne på indkøbssiden.

Havnens udvidelse imødeses med spænding. Forventningerne er høje og nogle er allerede indfriet. Eksempelvis i tobis sæsonen, lå der ca. 40 fremmede fiskefartøjer til kajs, som for nogens vedkommende, brugte tiden til at foretage indkøb ved Avance. De lokale handlende er ligeledes flinke til at henvise til Avance, og støtter på den måde hinanden pænt op, således alle kan få gavn at den forestående udvidelse af havnen.