Amerikansk signalkrebs gør livet surt for rogn og yngel

Amerikansk signalkrebs gør livet surt for rogn og yngel

Den invasive art og meget uønsket krebs, spreder sig alarmerende hurtigt mod vest. Nu har man fundet ni signalkrebs på en nat i et vandløb mellem lemvig og Holstebro, skriver TVMidtVest på deres webnyheder.

Indtil for nyligt troede man kun, at denne udefrakommende og altædende krebseart, mest var udbredt i de østvendte vandløb i Jylland og på Sjælland. Men med fundet af krebs i Dride Å, så langt mod vest som Lemvig, er krebesen faretruende nær de vestvendte vandløb, med deres store bestande af laks og ørreder.

Nyheden bydes da heller ikke velkommen af zoolog Morgen Vissing fra Aqua i Silkeborg, der til TVMidtVest siger, ” Det er altid træls at se dem i nye vandløb. Fra fundet i Dride Å kan de sprede sig til Nissum Fjord og dermed til flere vestvendte vandløb, hvor der er en stor bestand af laks og havørreder, siger han.

Signalkrebsen stammer oprindeligt fra Nordamerika og bærer på en sygdom krebsepest, som smitter de lokale krebs og slår dem ihjel. Udover dette går de stor skade på rogn og yngel i vandløbene, og er derfor en direkte fare for fiskene i området.