Den Bornholmske fiskekoncernen A. Espersen har netop fået godkendt deres klimamål af organisationen Science Based Targets Initiative, hvilket kan åbne nye forretningsmuligheder, fortæller administrerende direktør Klaus B. Nielsen.
Det skriver Fodevarewatch.dk
Med en årlig omsætning på over 3 mia. kr. og aktiviteter spredt over både Danmark, Storbritannien, Litauen, Polen og Vietnam, har A. Espersen sikret sig godkendelse af deres klimamål hos organisationen Science Based Targets Initiative.
»Det giver vores organisation, med over 3.200 medarbejdere, flere strenge at spille på og det skal fremover være en integreret del af vores koncerns kultur,« forklarer den adm. direktør.
Espersens bestræbelser på klimaområdet er ikke kun et strategisk skridt, men også en investering, der afspejler virksomhedens værdier og kultur. Her understreger Klaus B. Nielsen vigtigheden af, at deltage i klimakampen og ser en kommerciel fordel i en mere bæredygtig tilgang, da flere kunder i stigende grad lægger vægt på dette.
Virksomheden har præsenteret deres indsats i to mål, der dækker de såkaldte scope 1, 2 og 3-udledninger. De forpligter sig til at reducere udledningerne med henholdsvis 42% og 52% inden 2030 sammenlignet med 2021.
Espersens chef understreger, at hele koncernen arbejder hen imod bæredygtighed og at troværdighed her er afgørende. Deres strategi inkluderer omstilling af produktionen til at køre på vedvarende energi og effektivisering af energiforbruget til køling og opvarmning.
Fastsættelse af videnskabsbaserede mål understøtter en ambitiøs dekarboniserings-køreplan, der tydeliggør tilpasningen til Paris-aftalen, og fremmer et globalt net-nul energisystem
Derfor er målet ikke kun at opnå indre forbedringer, men også at ramme plet ude hos kunderne. Klaus B. Nielsen fremhæver vigtigheden af at investere i bæredygtighed for at forblive konkurrencedygtig på markedet, især på det store britiske marked, hvor Espersen netop har foretaget et opkøb for at styrke deres position.
Gennem Paris-aftalen fra 2015 forpligtede verdens regeringer sig til at bremse den globale temperaturstigning til et godt stykke under 2°C over det præ-industrielle niveau og fortsætte bestræbelserne på at begrænse opvarmningen til 1,5°C.
I 2018 advarede det mellemstatslige panel om klimaændringer, at den globale opvarmning ikke må overstige 1,5°C for at undgå de katastrofale følger af klimaændringer.
For at opnå dette skal drivhusgasemissionerne halveres inden 2030 – og falde til netto-nul i 2050.
Vi har begrænset tid til handling, og den private sektor har en afgørende rolle at spille – hver sektor på ethvert marked skal transformere sig. Organisationer med videnskabsbaserede mål reducerer allerede emissioner i stor skala; alle virksomheder skal nu tilslutte sig dem.