I sidste uge var DTU Aqua vært for det årlige Havforskermøde, der var det største nogensinde med mere end 400 deltagere. Konferencen, der var fuldt booket, fandt sted over tre dage og dækkede en bred vifte af emner fra iltsvind og truede økosystemer til stormflod og observationsteknologi.
DTU Aqua havde samlet havforskere fra hele landet til det 22. Havforskermøde, der fandt sted fra den 23. til den 25. januar 2024. Med en fuldt udsolgt sal og mere end 400 deltagere var dette det største arrangement nogensinde.
Programmet spændte vidt og inkluderede præsentationer om alt fra den seneste biodiversitet til iltsvind og pressede økosystemer. Desuden diskuteres observationsteknologi, udviklingen af nye fiskeredskaber og vigtige emner som stormflod og havets fremtid.
Karen Edelvang, sektionsleder og ansvarlig for Havforskermødet hos DTU Aqua, var imponeret over den store opbakning og hun ser det som et tegn på, at havforskningsområdet tages alvorligt. »Vores have lider under klima- og miljøpåvirkninger, og det er vigtigt, at vi deler viden og taler om, hvad der kan gøres. Det er sådan lidt maritimt sagt ‘alle kvinder og mænd på dæk.’«
Den stigende interesse for årets Havforskermøde afspejlede også den stigende betydning af havet på den politiske dagsorden, især med FN’s Havets årti 2021-2030 og den danske Havplan. Mødet fungerede som et unikt forum, hvor forskere, studerende, teknikere, laboranter og beslutningstagere kunne mødes og dele deres fælles passion for havet.
Konferencen præsenterede forskning inden for livet i havet, havmiljø, observationsteknologi, vandmiljø og meget mere. Ud over keynote speakers og forskellige oplæg omfattede arrangementet videnskabelige posters, der gav deltagerne mulighed for at fordybe sig i pågående havforskningsprojekter på tværs af landets havforskningsinstitutioner.