Tang skal skabe vækst i Ghana og i den forbindelse samarbejder DTU med universiteter i landet om at udnytte tang fra Atlanterhavet.
Bjerge af tang fylder godt op på strandene i Ghana, hvor lokale fiskere kæmper med at holde deres garn fri at de store mængder tang, der dagligt fylder garnene op og truer med at ødelægge deres fiskerierhverv.
Derfor er DTU professor Anne S. Meyer nu gået i samarbejde med lokale og universitetet i Ghana, om at udnytte denne ressource til landets bedste. En ressource der nærmest er en foræring til øget økonomisk vækst, da visse tangarter rummer vigtige næringsstoffer, der både kan bruges i fødevare- og medicinalindustrien.
Når tang eventyret er sat rigtigt i system, vil det ikke mindst gavne kvinder og uge mennesker, med en betydelig beskæftigelse, men også gavne den lokale industri, forskning og selvfølgelig lokalbefolkningen.
Tangproduktion til gavn for alle
For, som den danske professor fortæller videre, er tang en resurse, man dyrker andre steder, blandt andet i Sydøstasien, for at udvinde de komponenter, som hydrokolloider i fødevarerne, der er yderst eftertragtet.
Tangprojektet har støtte fra Danida
Projektet har et budget på 10 mio. kr., hvilket blandt andet skal betale for tre p.hd.-studerende og tre masterstuderende i Ghana, samt for forskningsaktiviteter på DTU Kemiteknik.