Når Omø fiskerne i dag får garnet fyldt med sukkertang og savtang, smides det ikke længere overbord som skidt, men behandles i stedet med størst mulige forsigtighed.
Tangen der også benævnes, ”Kombu Royale”, er handelsnavnet for den brune sukkertang, som sælges fra blandt andet det Nordatlantiske område, men som nu også fiskes og handles af fiskerne på Omø Havn.
Profitabelt produkt Man kan næsten høre på navnet, at det er et højprofitabelt og lidt ekstravagant produkt, som da også handels til 2,00 kroner pr. gram og som ifølge Claus Falconi fra Gemba Seafood Consulting, er et produkt der indeholder masser af minieraler og jod samt et produkt der har en naturlig smagsforstærker, noget som fødevareindustrien efterspørger.
På Fiskeriforeningens initiativ Tilbage i 2012 tog Bælternes Fiskeriforening initiativ til et projekt med dyrkning af tang i samarbejde med Gemba Seafood Consulting. Fiskeriforeningen gik efter en kommerciel udnyttelse af tangarter som; Sukkertang, fingertang, blæretang, søl og søsalat. Men har nu med områdets specielle strømforhold valgt at satse på sukkertang og savtang.
Etableret tørrerum Fiskeriforeningen har sammen med fiskerne nu sat tanglandingerne i system og der er etableret tørrerum i et af havnens gamle kølerum. I tørrerummet hænger tangen tæt og ifølge beregninger af Claus Falconi, tørres der nu omkring seks kilo tang på hver af de 24 fiskesnører i tørrerummet.