Ifølge analyseinstituttet Nielsen er der sket en lille stigning i salgstallet indenfor færdigretter med fisk siden 2014 på 591 ton, hvilket man også har mærket hos COOP.
Her har man i perioden udvidet sortimentet på færdigretter, og det fortsætter man med: »Vores udvalg af færdigretter med fisk er blevet større blandt andet gennem vores C-måltidsmarked, hvor vi også sælger en række varianter med fisk. Og i salaterne er det alt sammen certificeret fisk og skaldyr,« bekræfter Thomas Roland.
»Fortsatte indsatser og samarbejde om at øge salget af fisk, herunder populære færdigretter med dansk fisk, er helt afgørende for en fremtidig positiv udvikling i forbruget af fisk,« mener Lone Marie Eriksen: »At kun 10 % af danskerne spiser fisk 2 gange om ugen vidner om, at vi stadig har en opgave med at fremme synligheden og udvalget af fisk. Hele 71 procent af forbrugerne køber fisk i supermarkedet og discountbutikken. Derfor er det særlig vigtigt, at dansk fisk er tilgængeligt her.«