Med denne, for tiden meget besynderlige sammenblanding af en både ufaglig og usaglig indblanding i en fiskeskippers frie ret til at bestemme over egne, købte og betalte kvoter i et pelagisk fiskeri. Undre mange i fiskeriet sig over de mange selvbestaltede eksperter.
Nu står disse udenforstående »eksperter« og »kloge-Åger« i kø for at fordømme en fisker, der visionært og fremsynet, ellers har bragt sin virksomhed i en førerposition. Noget vi ellers har været vidne til, så mange gange før i et beslægtede erhverv som landbruget, hvor enhederne bare bliver større og større, uden nogen tager notits af det. Så må en nordjysk fisker nu se sin ledelsesret beskåret og sået tvivl om, efter en afsluttet kvote-sag i retten i Holtebro. En sag som samtlige fiskere sammen med revisor og advokat alle omgående har anket til Landsretten. Sagen kører fortsat.
Men først presser man en fornyende og innovativ fiskeskipper ud af sit erhverv, med en anklage om at han ejer for mange fiskekvoter og når det så er lykkedes at skubbe fiskeren ud med en byretsdom og udsigten til en bøde på flere millioner kroner. Så falder man over fiskeren, da han endeligt beslutter sig for at afhænde sine pelagiske kvoter (købt og betalt af skipperen selv iøvrigt).
DR bruger »Pelagiske eksperter« fra Thorupstrand
At DR end ikke har formået at sætte sig ind i tingene kan undre mange med en så ressourcestærk medie-virksomhed som DRs, at bruge ekspert-udsagn fra de kloge folk på Thorupstrand der aldrig har været i nærheden af et pelagisk fartøj, men udelukkende er drevet af misundelse og hævntørst i denne sag, undre mange fiskere – der istedet gerne så DR gøre sig den ulejlighed at spørge de fiskere der driver et fiskeri, som om man levede i det 20 århundrede – samtidig har DR ligeledes valgt at bruge Greenpeaces Fiskeri-Ekspert, som nok bedst egner sig til den uddannelse han oprindeligt har taget, som Cand Mag i filosofi på Københavns Universitet. Selv samme miljøorganisation valgte i 2015, at indlede en kvote-sag mod den nordjyske reder. De stiller sig nu måbende op og forstår ikke hvorfor disse kvoter nu kan sælges. Men det forholder sig således, at de fisk man nu engang selv har købt og betalt, selvfølgelig også kan sælges igen. Og nej – man behøver ikke købe fisk for 2,4 milliarder for at komme ind i danske fiskeri – mindre kan også gøre det.
Og netop det fiskeri, som de to »fiskeri-eksperter« her gør sig kloge på, ligger milevidt fra det de lige har klaget over og så langt fra det de netop har plæderer for, hvorfor det da slet ikke giver mening overhovedet.
Så nu kaster socialister og grønne snakkehoveder sig over den nordjyske fisker, for nu vil de også bestemme hvem der skal sælges til og de når samtidig, med slet skjult misundelse, også at himle op over størrelsen af provenuet ved salget.
Hvad må man efterhånden her i dette land som selvstændig fisker, uden at de mange grønne »Kloge-Åger« blander sig i noget de helt åbenlyst og absolut ikke har forstand på.
Først med Greenpeace, der tilbage i 2015 politianmeldte en fisker, for at erhverve fiskekvoter, som under forskellige partsrederier, hvor en yngre fisker derved fik muligheden for at starte op på en fornuftig måde, pludselig skulle samle både egne kvoter i fiskerens eget navn, men også partsrederiernes kvoter under samme fisker. Derved oversteg fiskeren sin max. grænse for kvoter.
Nu har den Nordjyske fisker fået nok og har solgt sine pelagiske kvoter samt et nyere fartøj til andre indenfor det pelagiske fiskeri. Salget får dette skudsmål med på vejen af folk der har forstand på fiskeriet og på hvad der foregår. Og ikke som i Danmarks Radio, hvor man finder de helt rabiate meningsdannere ude på venstrefløjen, som blot kan råde højt uden indblik og som pludseligt får det til at se ud som, at pelagiske industri-farter går danske indenlandske kystfiskeres næse forbi…
Istedet udtaler direktøren fra Danmarks Pelagiske Producentorganisation Esben Sverdrup-Jensen sig til Ritzau, omkring de pelagiske firmaer, der har købt kvoterne efter den nordjyske fisker, at der altså ikke er noget overraskende i, at der er svenske hænder i dansk fiskeri. »Det er fiskere, som er etableret i Danmark som danske virksomheder. De driver fiskeri fra Danmark, og de lander deres fisk i Danmark,« siger han videre til Ritzau. »Det er rigtigt, at der er danske fiskere, som har solgt deres kvoter til svenske fiskere. Men Danmark har en meget tæt kobling til svensk fiskeri, og dét har der været i generationer,« fortæller direktøren og forklarer, at der har været udlændinge i dansk fiskeri i mange generationer nu. Ligefra nordmænd, færinger, islændinge og svenskere,« slutter han.