170.000 kr. for ideen der kan beskytte livet i havet


WWF Verdensnaturfondens ’Smart Gear-konkurrence 2007’ løber af stablen i dag. Det sker for at sættes fokus på de millionvis af fisk og havdyr, der hvert år smides over bord, fordi fiskerne ikke må eller ikke ønsker at komme i havn med alle de fisk, der går i nettet.
Dette ubæredygtige fiskeri presser verdens i forvejen skrøbelige fiskebestande. Fiskerieksperter vurderer, at der alene i Nordsøen hvert år smides over 500.000 tons fisk tilbage i havet. Udsmidet på globalt plan nærmer sig svimlende 7 millioner tons.

Det udsmid vil WWF Verdensnaturfonden sætte en stopper for, og det gør organisationen bl.a. med konkurrencen: ’Smart Gear Competition’. Formålet med konkurrencen er at udvikle fiskeredskaber, der sikrer, at kun de rigtige fisk går i nettet. På den måde bliver fiskeriet målrettet, effektivt og skånsomt.

Konkurrencen starter i dag og løber frem til den 31. juli 2007. Vinderne kåres ved en prisuddeling i Seattle i november.
Konkurrencen, der har fundet sted siden 2004, er international, og dette års førstepræmie er på 170.000 kr., mens anden og tredje præmierne hver er på 55.000 kr.

WWF Verdensnaturfonden opfordrer alle, lige fra fiskere og fangstredskabsproducenter til ingeniører, undervisere, studerende og investorer til at melde sig til konkurrencen.

For information om konkurrenceregler og ansøgningskrav se www.smartgear.org