AS SCAN

Afgørelse faldet i generations-skiftesag i større dansk fiskeri

Udgivet af FiskerForum den 13-06-2018 · info@fiskerforum.dk

Afgørelse faldet i generations-skiftesag i større dansk fiskeri. Foto: »Ruth« - PmrA

Afgørelse faldet i generations-skiftesag i større dansk fiskeri. Foto: »Ruth« - PmrA

Det er fiskeskipper Gullak Arngrimsson Madsen der har afsluttet sagen, med at rederiet Ruth i foråret 2017, købte sin mangeårige partner, Ole Nattestad ud af rederiet.

Sagen er nu afsluttet og Finans.dk afslører afgørelsen, efter bladet har gennemgået regnskabet for Nattestads private selskab Sjey Aps, der for regnskabsåret 2017 kan notere et salg af aktier og en efterfølgende indtjening på lidt over 450 millioner kroner.


Den tidligere fiskeskipper og medejer i rederiet Ruth, skulle således efter den seneste opgørelse være god for 600 millioner kroner, hvoraf størstedelen er placeret i værdipapirer.


Forhistorien startede for godt tolv år siden, da Ole Nattestad og en anden yngre fiskeskipper købte sig ind i rederiet Ruth. De to fiskere skulle efter det oplyste overtage rederiet, fra den aldrende Gullak Madsen, som netop havde rundet 70 år.


Noget gik galt


Finans.dk skriver videre, at først købte Gullak Madsen den ene skipper ud og senere i 2015, afviste han overfor Ole Nattestad, at gennemfører et generationsskifte. I den efterfølgende tvist blev Ole Nattestad opsagt som skipper og forment adgang til nye »Ruth«, som han ellers ejede halvdelen af.


Den efterfølgende ballade, er foregået under offentlighedens radar, men et udtræk fra regnskaberne omkring rederiet Ruth viser, at der året efter i 2016, blev indledt en efter selskabslovens §150 granskning.


Resultatet af denne granskning blev, at der med overdragelse af aktier i rederiet Ruth i foråret 2017, ikke længere figurerede noget krav om yderlig gennemgang og granskning af rederiet. Men påfaldende landede Ole Nattestads selskab, ikke som året før 53 millioner kroner, men istedet 453 millioner kroner for 2017, samme år som aktieoverdragelsen havde fundet sted.


Den opsigtsvækkende strid og ballade om et generationsskifte i ét af Danmarks største rederier, har fundet sin afgørelse og har samtidig gjort den, uden for branchen, næsten ukendte fiskeskipper Ole Nattestad knapt en halv milliard kroner rigere.


Den pelagiske trawler »Ruth« og rederiet af samme navn, sidder nu på godt en tiendedel af de danske fiskekvoter. Disse er nu ene og alene ejet af stifteren Gullak Arngrimsson Madsen. En færøsk fisker der kom til landet i 1988 og som siden har vokset firmaet stort, startende med en mindre fiskekutter og et rederi, der i dag henhører til et fiskeri og rederi i milliardklassen.Kilde: Finans.dk
FiskerForum.dk

Fiskerforum.com Media Info
As Scan
Hanstholm Samlecentral
Thyborøn Havns Fiskeriforening
Thyborøn Skibs & Motor.
Bue Net
AS SCAN
Hvide Sande Havn
TSR Electronic
Vonin