Besøg vores mobil side
 .

Det er ikke kun i Danmark sæl problematikken sparkes til hjørne

Udgivet af FiskerForum den 17-02-2017 · info@fiskerforum.dk

I Canada flytter man ligeledes de upopulære beslutninger om at reducerer bestanden af gråsæler, over i smukt formulerede forskningsprojekter, der som herhjemme følges op med millioner af støttekroner, til udadtil at vise, at man skam seriøst gør noget ved problemet. Hvilket af de fleste, specielt fiskerne, forstås som der overhovedet intet sker.

Sæl-Rapporter ligger allerede i hobetal og i store dynger og samler støv i hjørnet. Rapporter som de færreste læser og endnu færre gider, for der står de samme intetsigende opgørelser, der til gabende trivialitet ingen løsninger fremviser, og som på absolut intet tidspunkt kommer med bare nogenlunde acceptable metoder og måder, hvormed man kan løse det stadigt stigende sæl-problem.


Netop et sådant sælprojekt, er sat i søen i Canada, efterfulgt af en hel bunke støttekroner. Begrundelsen for støtten, er at man fra myndighedernes side har afslået ønsket om at fjerne og dræbe omkring tusinde sæler på Brion Island, et naturreservat lige nord for Magadelen Island. Her har biologer og grønne forkæmpere, modsat sig en reducering i sælbestanden. Sæler har ellers her siden 1999, hvor der var omkring 400 sæler på øen, udviklet sig til i dag at udgøre omkring 10.000 sæler, hvilket har vist sig at være altødelæggende for både fiskeriet og følgeindustrien på land.


Det går hårdt udover fiskeriet i området, hvor sælerne konkurrer direkte med fiskerne om fiskene, hvorfor man fra fiskeriets side og udfra en økonomisk betragtning, ønskede at reducerer sælbestanden med omkring 10 procent.


Afslag på sæl reduktion


Forskere fra UPEI (University of Prince Edward Island) fik opgaven, med at finde kommerciel anvendelses og afsætningsmæssige muligheder for sælerne, inden den endelige tilladelse i givet fald kunne gives til at reducerer sælbestanden i området. Forskerpenge der igen er med til at udsætte det uundgålige, nemlig en reducering af sælbestanden i området. Det bliver endnu engang forsinket med en rapport om hvorledes sælerne bedst muligt udnyttes kommercielt.


Så alt imens sælerne flittigt yngler videre, og fiskerne bliver fattigere, så trasker en enkelt forsker fra UPEI (University of Prince Edward Island) rundt på øen Corps Mort, også kaldet Død mands Øen, et par kilometer vest for Magdalen Islands archipelago, for at færdiggøre endnu én af de mange rapporter, som skulle afdække området, istedet ender som én af mange andre sæl-rapporter, på en hylde, hvor de ligesom alle andre rapporter samler støv på lofter og i kældre.


Eneste vinder er sælerne og biologerne, der nu kan gnide sig i hænderne, for nu sker der absolut ingenting, de næste mange år.Kilde. Humane Society International
FiskerForum.dk


Det er ikke kun i Danmark sæl problematikken sparkes til hjørne - del gerne


© 2017 • Fiskerforum • CVR 32663192 • www.fiskerforum.cominfo@fiskerforum.com • Tlf +45 9731 1946 Cookie- og privatlivspolitik

FiskerForum er drevet af Apollomedia