Tal fra det norske Fiskeridirektorat, giver en god indikation om den stadigt stigende interesse for tang-dyrkning i Norge. En udvikling der har været stærkt stigende i årene fra 2015 til 2016.
Tilbage i 2015 var der ti norske virksomheder, med tilsammen 106 tilladelser til dyrkning af alger og tang som hoved-beskæftigelsee. I 2016 var dette tal steget til 15 selskaber med ialt 133 tilladelser i drift. Her var det overvejende sukkertang og brun-alger der var de mest populære.
Opgørelser viser samtidig, at i året 2017 var der ved udgangen uddelt 55 tilladelser til sukkertang og 52 tilladelser til brunalger samt 42 tilladelser til dyrkning af rødtang. Specielt for den spiselige rødalge er, at den normalt vokser i tidevandszonen på Atlanterhavets og Stillehavets nordligste kyster.
Norge dyrker overvejende tang til fødevareindustrien og næste ikke noget til dyrefoder.
Kilde: Det norske Fiskeridirektorat FiskerForum.dk