En netop udgivet bog »100% Fisk« forklarer hvor smart fiske- og skaldyrsindustrien kan udnytte ressourcerne bedre. Bogen er skrevet af Dr. Thor Sigfusson, grundlæggeren af Iceland Ocean Cluster.
Fiske- og skaldyrsindustrien har en unik mulighed for at tage føringen inden for både bæredygtighed og rentabilitet i det globale fødevaremarked. For at nå dette mål er det dog nødvendigt at minimere spild i systemet. I dag går over 10 millioner tons af fuldt brugbare fiskeafskær tabt i fiske- og skaldyrsindustrien. Der ligger en stor opgave foran os.
Dr. Thor Sigfusson, grundlæggeren af Island Ocean Cluster, har i sin nye bog, »100% Fisk – Hvordan smarte skaldyrsindustrier bedre udnytter ressourcerne«, sat sig for at sætte fokus på dette afgørende emne. Målet er at inspirere fiske- og skaldyrsindustrien til konstant at søge nye og andre muligheder for at forbedre bæredygtigheden gennem samarbejde og reduktion af spild.
»100% Fisk« lægger op til debat, ved at præsentere eksempler på, hvordan førende virksomheder inden for fiske- og skaldyrsindustrien allerede arbejder på at skabe bæredygtige løsninger.
Bogen vil blive suppleret af en kommende PBS-dokumentarserie med titlen »Håb i vandet«, der forventes at blive vist i april måned 2024.
For at fremme økonomisk vækst og skabe mere bæredygtige praksisser må fiskeindustrien skabe øget værdi med de eksisterende ressourcer. Det er afgørende at inspirere industrien til at maksimere brugen af ressourcer og fremme cirkulær økonomi. Fremtiden for både skaldyrsindustrien og vores have afhænger af dette.