Styrket kvalitet, forbedret miljø og en betydelig energibesparelse bliver resultatet af et af de største anlægsprojekter i FF’s historie
Forberedelserne er i gang. Der kan ses frem til betydelige fremskridt med styrket kvalitet og energibesparelser foruden et forbedret arbejdsmiljø, når det nye kogeri står færdigt.
Budgettet er 70 mio. kr., og det gennemføres i tre etaper. Første del er færdigt i løbet af efteråret 2015 og anden del iefteråret 2016. Hele projektet skal stå færdigt, før sæsonen starter januar 2017, hvorefter det fungerer med fuld kapacitet, oplyser Technical Director Thomas Rasmussen.
Anlægget bliver et af de bedste i verden
Når anlægget er færdigt, sparer vi samtidig i størrelsesorden 16.000 MWh i energi. Det svarer til omkring fire mio. kr. årligt, siger han. – Der bliver mere plads i kogeriet, når de seks produktionslinier reduceres til fire. Alle rørledninger skiftes ud, hvorved kogeriet kommer til at fungere optimalt. Vi bygger reelt et helt nyt kogeri i det hidtidige lokale. Set i et globalt perspektiv bliver det et af de bedste i verden med de kvaliteter, som vi lægger vægt på.