I samarbejde med AAU Esbjerg (Aalborg Universitet Esbjerg) søsætter TI (Teknologisk Institut) i Hirtshals i dette forår et efteruddannelsesprogram for mellemledere og kvalitetsansvarlige i den nordjyske fiskeindustri.
Uddannelsen er modulbaseret, så interesserede kan tage netop de moduler, der er relevante for dem og deres virksomhed. Hvert modul er tilrettelagt som et projekt med 4-5 undervisningsdage midt i ugen, hvor der oftest er mindst travlt i industrien, og selvstudium i mellemliggende perioder.
De enkelte moduler giver merit til AAU´s Fiskeriteknolog uddannelse, således at kursister, der ønsker det, kan supplere op til at dimittere fra uddannelsen. Uddannelsen er således også interessant for medarbejdere fra andre grene af fødevareindustrien, der ønsker at efteruddanne sig til Fiskeriteknolog. Der er stor efterspørgsel efter Fiskeriteknologer i erhvervet, hvor de typisk arbejder med forarbejdning, akvakultur salg og rådgivning.
De første planlagte moduler er:
*Forædling og konserveringsprincipper. Risikoanalyser
*Mikrobiologi og fødevarekemi, Kvalitet og sensorik
*Økonomi og planlægning. Kommunikation og virksomhedsledelse
Forløbet er støttet af Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri og fra Den Europæiske Fiskerifond.
Yderligere oplysning:
Poul Ole Nielsen, Teknologisk Institut, tlf 72 20 39 38
Lisbeth Skou, Uddannelsesleder AAU Esbjerg, tlf 99 40 76 68