Ny ordre til den norske kystflåde

Ny ordre til den norske kystflåde

Ordren på et nyt fiskerfartøj til norske ejere blev annonceret i sidste uges udstilling under Lofot fishing udstillingen i Svolvær, Norge, hvor der også blev indgået ordrer på flere andre nye kystfiskerfartøjer.

Stadyard skal bygge den ny Meløyfjord til Halsa Fiskeri – Selfjordbuen AS. Dette bliver værftet nybygget nummer 45, og leveringen af den kystnot båd finder skal ske i marts 2021 og erstatter selskabets nuværende Meløyfjord, som var Stadyards nybygget nummer 36, da det blev leveret i 2011.

Både den nuværende og den nye Meløyfjord er designet af Seacon, det nye fartøj, der skal bygges efter Seacon’s SC45-design med en længde på 45,15 meter og en bredde på 11 meter. Designet er beregnet til en 499 kubikmeter RSW-kapacitet og op til ti personer i dobbelt- og enkeltkahytter.

Også Fiskeriselskabet, Arnøytind, er også gået tilbage til den samme skibsdesigner, der har udformet deres eksisterende fartøj, også dette fartøj blev annonceret under Lofot fishing. Naval Consult leverer en designpakke til den nye Arnøytind, der erstatter et ældre fartøj designet for tyve år siden af selv samme firma.

Værftet og rederne har endnu ikke valgt om hvorvidt man skal vælge et hybrid fremdriftssystem. Arnøytind får en længde på 50 meter lang og en bredder på 12 meter, designet til trawl og snurrevod.