Generelle rationsbegrænsninger og mængdeopgørelser
Vilkårene for skifte fra rationsfiskeri ændres til følgende i forhold til reglerne i § 139, stk. 1 i Reguleringsbekendtgørelsen:
For fiskerier, der er reguleret på rationsvilkår, kan skifte fra et reguleringsområde til et andet ske, hvis der på skiftetidspunktet højst er fisket en andel af de tilladte fangstmængder, der forholdsmæssigt svarer til det forløbne antal dage i rationsperioden i det fiskeri, der forlades. Denne betingelse gælder dog ikke ved skifte til uregulerede fiskerier, eller ved skifte til fiskeri af arter, som det pågældende fartøj er tildelt årsmængde af i medfør af reglerne om tildeling af kvoteandele ved FKA eller IOK.
Fjæsing i Kattegat
Ifølge § 149 i Reguleringsbekendtgørelsen er fartøjer, der ikke medbringer redskaber med mindre maskestørrelse end 90 mm undtaget fra kravet om, at kun fartøjer, hvis ejer har en tilladelse udstedt af Fiskeridirektoratet, må fiske, medbringe og lande fjæsing. Fra og med 6. marts 2008 er tillige landinger af fjæsing hidrørende fra bundgarnsfiskeri undtaget for kravet om tilladelse.
Blåhvilling i EF-farvande og internationale farvande
Af de i § 122, stk. 2 og 3 i Reguleringsbekendtgørelsen afsatte kvoteandele af blåhvilling, og den forventede overførsel af uforbrugt 2007-kvote frigives 4.000 tons til uddeling til ejere af fartøjer, der disponerer over IOK af blåhvilling. Resten af de nævnte kvoteandele reserveres til rationsfiskeri og bifangster.
Hestemakrel i Den Engelske kanal og
i farvande vest for De Britiske Øer
Af de i § 122, stk. 3 i Reguleringsbekendtgørelsen afsatte kvoteandele af hestemakrel, og den forventede overførsel af uforbrugt 2007-kvote frigives 2.000 tons til uddeling til ejere af fartøjer, der disponerer over IOK af hestemakrel.
Denne meddelelse er udsendt efter reglerne i Fødevareministeriets bekendtgørelse nr. 1543 af 19. december 2007, § 2, jf. bilag 6 og træder i kraft med virkning fra den 6. marts 2008”