Lynge Fiskeri køber Hanstholm-trawler
hm227-myggenes

Lynge Fiskeri køber Hanstholm-trawler

Lynge fiskeri har købt HM 127 »Karen Nielsen«, og omdøbt det, så trawleren nu hedder »Myggenæs« HM 227.

Efter den gamle trawler og flyshooter »Myggenes«, sidste år blev solgt til Norge, så har fiskerne Claus Møller Pedersen og Fredrik Toftegaard Jensen, begge fra Hanstholm, købt part i Lynge Fiskeri i Thyborøn.

»Nye Myggenæs« vil fremover fiske fra Hanstholm Havn, som derfor bliver hjemhavn for HM 227 »Myggenæs«. De to Hanstholm-fiskere vil efterfølgende deles om opgaven som skipper ombord.

Kommende generationsskifte i Lynge Fiskeri
Med de to fiskeres indtræden som partsredere i Lynge Fiskeri, er der tale om forberedelser til et egentligt generationsskifte i rederiet, og man har i den anledning planlagt indkøbet af en helt ny og topmoderne hæktrawler til konsumfiskeriet, fra karstensens skibsværft i Skagen. Der således ordret på værftet, har fået Karstensens byggenummer 464.

Fartøjet måler 36 meter i længden og 10,5 meter i bredden, og det lander efter planen i Skagen til juni måned 2021, med forventet endelig levering til rederiet omkring december måned 2021.

I tæt samarbejde med det nordjyske værft Karstensen og rederiet fra Thyborøn / Hanstholm, har de to nye partsredere fået beregnet og tegnet en del nye og innovative tanker og ønsker ind i byggeriet af hæktrawleren, som eksempelvis el-drevet spilpakke, der skal minimere støjgenerne ombord, så de fuldstændigt flugter de høje støj- og miljøkrav fra myndighedernes side og derudover har man valgt en hovedmotor fra Yanmar, som i forvejen har store markedsandele i Norge.

Skriv et svar