Langline-fartøj til Nordatlanten leveret fra polsk værft
Skibet blev døbt »Páll Jónsson«, af Svanhvít Daðey Pálsdóttir, som efter at have svunget champagneflasken mod skibssiden, navngav skibet efter faren til Páll Hreinn Pálsson

Langline-fartøj til Nordatlanten leveret fra polsk værft

Det er longline-fartøjet »Páll Jónsson« GK-7, som er det islandske fiskeri-selskab Visir HF’s første nybygning i den størrelse, der er blevet leveret i 50 år.

Nybygningen Pall Jonsson skal erstatte et andet af selskabets skibe ved samme navn

Skibet blev døbt »Páll Jónsson«, af Svanhvít Daðey Pálsdóttir, der som gudmor til skibet, svang  champagneflasken mod skibssiden så den splintrede, hvorefter hun navngav skibet efter faren til Páll Hreinn Pálsson, som er én af ​​Vísir HF’s stiftere. Hun ønskede skib og besætning god vind og lykke på rejsen. Skibet erstatter selskabets andet skib af samme navn.

Flåden af Visir HF skibe ligger ved kaj

Vísir HF i Grindavík, har udover nybygningen, fem store linieskibe og to små og mindre både i deres portefølje hvilket sikrer fiske-indutrien en jævn forsyning af råvarer gennem hele året. Alle fartøjer er udstyret med automatiske lokkemaskiner og de har de bedst tilgængelige maskiner og udstyr til udblødning og afkøling ombord. En slagte-proces til vands, der sikre virksomheden, de bedste råvarer overhovedet muligt og i absolut bedste kvalitet.

»Páll Jónsson«, der er designet af den islandske Reykjavík-skibsarkitekt Navis, har fået monteret en Caterpillar-Hovedmotor ombord og de skal fiske med et Mustad Autoline-system med en Magpacker leveret af firmaet Isfell, der er Nystads islandske agent.

Nybygningen »Páll Jónsson« forventes snart at stikke til søs og sit første rigtige fiskeri, hvorefter det vil indgå i selskabets øvrige flåde, og vil fremover forsyne produktionen i Grindavíks med en høj kvalitet af fisk.