Færøerne: På øerne Vágar og Bordoy landes der forskellige fisk
Det er landinger fra linefartøjer og de mindre trawlere der trækker læsset, med landinger af blålange, kuller, havtaske og rødspætter m.m.
ANNONCER
Det er landinger fra linefartøjer og de mindre trawlere der trækker læsset, med landinger af blålange, kuller, havtaske og rødspætter m.m.
Det er de færøske linefartøjer samt garnskibe der lander pænt og jævnt af forskellige fiskearter lokalt fra farvandet rundt Færøerne.
Der er travlhed på Færøernes næststørste ø Esturoy, hvor de færøske fartøjer i en lind strøm leverer blandet fisk i alle afskygninger.
Fiskefabrikkerne Faroe Pelagos i Kollefjord og Pelagos i Fuglefjord samt Varðin Pelagic i Tvøroyrii og Vestmanna, har travlt i disse dage, hvor grønlandske, islandske samt grønlandske trawlere lander makrel fra både internationalt og nationalt farvand rundt Færøerne.
Den skotske trawler »Venture« III BF 326, der overvejede fisker hvid fisk, fik for nyligt leveret deres 4,5 m2 store Storm-trawlskovle fra den færøske trawl-skovlproducent Vonin.
Det er den »gamle« pelagisk trawler »Ruth«, (tidligere Slatterøy H-10-AV) der fra april måned 2021 leveres til et nyoprettet rederi JKS Impex på Færøerne.
I de forskellige fiskerihavne på Færøerne, som i Klaksvík, Tórshavn, Leirvík, Hvalba og Tvøroyri, er der landet så forskellige fisk som, havtaske, hellefisk, tunge, lange, sej og rødfisk der giver et ganske godt billede af fiskeriet på den Nordatlantiske ø, hvor trawlere, linefartøjer og garnbåde flittigt fisker dagligt.
Flere trawlere og linefartøjer har succes med kuller-fiskeriet i og omkring Færøerne netop nu, men lander dog til lidt svingende priser.
I sidste uge kunne de færøske partrawlere hive sidste slæb af guldlaks for i år. Kvoten er opfisket og de fleste partrawlere rigger nu om til sejfiskeriet.
Grønlandske og islandske samt færøske trawlere har travlt i fiskeriet efter makrel, både omkring Færøerne men også i internationalt farvand, hvor specielt de udenlandske fangster af makrel kommer fra.
By continuing to use this website, you consent to the use of cookies in accordance with our Cookie Policy.
Accept