Færøerne: Der partrawles på livet løs efter sej
Flere trawlere har deres traditionelle fiskeri efter sej og der landes pæne fangster, når der partrawles omkring og ud for Færøerne.
ANNONCER
Flere trawlere har deres traditionelle fiskeri efter sej og der landes pæne fangster, når der partrawles omkring og ud for Færøerne.
På fiskeindustrien Havsbrún går det stærkt, flere færøske fartøjer lander pæne fangster af den lille sortmundede blåhvilling.
Det er stimefisken lodde, der lever i de arktiske farvande samt hav-galt, der er mere udbredt i det Nordøstlige Atlanterhav, der begge er vigtige fisk for fiskeindustrien på Færøerne.
Flere færøske fartøjer lander deres fangster af blåhvilling i forskellige udenlandske havne, som eksempelvis i Island, Norge og Irland. Enkelte fartøjer har dog fundet vej til den mere hjemmelige fiskeindustri, som Havsbrún i Fuglefjord.
Flere danske pelagiske fartøjer lander for tiden makrel på Suðuroy og Eysturoy på færøerne. Makrelen er hentet lige uden for den færøske zone, i internationalt farvand.
Det gælder både for fabrikstrawlerne der har været på længere ture og for de mindre trawler der som de fartøjer der partrawler fanger fisken rundt Færøerne. Men også garnfiskerne og line-fartøjerne henter pæne fangster til konsumfiskeindustrien.
Det var et skelsættende begivenhed og et væsentligt øjeblik for Bakkafrost, der fandt sted forrige lørdag, da én af verdens største brøndbåde i den globale Akvakultur-branche, lagde til kaj ved hovedkontoret i den færøske bygd Glyvrar.
De færøske, grønlandske og enkelte danske trawlere har alle travlt med at fiske blåhvilling, som står tæt i felterne og kun mangler at blive hevet i land og solgt til fiske-indstrien.
Flere færøske trawlere har i sidste uge sat kurs og fart til de danske fiskemelsfabrikker, hvor de afleverer deres fangster af blåhvilling. Fiskeriet er nu for alvor gået i gang omkring den grønne Atlanterhavs-ø.
Det færøske linefartøj »Skørin« er solgt til fiskeri på den franske Ø Saint Pierre, der ligger 25 kilometer syd for Newfoundlands kyst.
By continuing to use this website, you consent to the use of cookies in accordance with our Cookie Policy.
Accept