Nyt fra Færøerne uge 20
Blåhvillingen står fortsat tæt sydvest for Færøerne og landingerne er væsentligt større end sidste år ved denne tid, så køen af skibe til losning, var i sidste uge lang ved Havsbrùn i Fuglefjord.
ANNONCER
Blåhvillingen står fortsat tæt sydvest for Færøerne og landingerne er væsentligt større end sidste år ved denne tid, så køen af skibe til losning, var i sidste uge lang ved Havsbrùn i Fuglefjord.
Havilah fra skotland afløser Gullberg. En tidlig onsdag morgen i juli måned sidste år sank TG965 Gullberg under makrel fiskeri 90 sømil nord for Færøerne. Nu har rederiet købt den skotske trawler Havilah som afløser for Gullberg. Skibet ligger stadig i skotland men kommer til Færøerne sidst på denne måned. Havilah bliver omdøbt til Fram og får hjem havn i Vestmanna.
Færøske Sjúrðaberg er på vej hjem fra Barentshavet med fuld last af torsk. De har på denne tur fisket i den norske del af Barentshavet, siden den 3. april og fiskeriet har været rimeligt på turen.
Trængsel på de gode fiskepladser med blåhvilling syd for Færøerne. Især Færøske, russiske og islandske fartøjer fisker i øjeblikket intensivt på disse pladser.
Eivin tilbage fra sin første tur. Skibet, som blev købt til Færøerne før sæson
Den grønlandske filettrawler Sisimiut, som ejes af Royal Greenland og som har flere besætningsmedlemmer fra Færøerne ombord, landede en fuld last af torsk til Faroe Pelagic i Kollefjord, i sidste uge.
Partrawleren Bakur stødte på et skær ved Eystnes på Østerø ved Færøerne.
Færøsk lineskib får bygden Sandavàgur, på den sydlige del af øen Vàgar som udgangspunkt og hjemhavn.
Færøske fartøjer lander gode fangster af blåhvilling, som er fisket i internationalt farvand vest for Irland.
Trækutteren Reynsmùli er endelig, langt om længe blevet solgt, efter at have ligget stille i 2 år i Klaksvik. Lineskibet er solgt til en virksomhed i Tòrshavn, men vil stadigvæk have udgangspunkt fra Klaksvik. Skibet vil fremover bære navnet Gihon. Købsprisen kendes ikke, men efter det oplyste er fiskerettighederne solgt med.
By continuing to use this website, you consent to the use of cookies in accordance with our Cookie Policy.
Accept