Ny vejledning: Krav om antagelighed ved modtagelse af EU-støtte
Fiskeristyrelsen har udarbejdet en vejledning, der beskriver kravet om antagelighed ved modtagelse af støtte fra EU-fondene.
ANNONCER
Fiskeristyrelsen har udarbejdet en vejledning, der beskriver kravet om antagelighed ved modtagelse af støtte fra EU-fondene.
Det er det såkaldte »Maritim fysisk planlægningsdirektiv«, hvor man skal drøfte implementeringen og indvirkningen på fiskeriet.
Det bliver med anvendelse af midlerne fra Den Europiske Hav- og Fiskerifond og som ydes som kompensation for de fiskere og virksomheder, der har måtte stoppe driften eller hvis erhverv er truet pga. krigen mellem Rusland og Ukraine. Gældende medfinansiering på 75 procent.
Det er næsten blevet symptomatisk for danske fiskere, at de
EU truer nu med sanktioner, efter Storbritannien planlægger at tilsidesætte NI-protokollen. En aftale der gjorde det muligt for Nordirland at forblive i britisk toldområde og samtidig drage fordel af det indre marked.
Det er formanden Pierre Karleskind for EUs PECH-udvalget, (The European Parliament’s Committee on Fisheries), der melder klart ud, at man fra EUs side vil reagere hurtigt i denne krise.
Kyststaternes uenighed omkring fordelingen af TAC’en for Makrel, sild og blåhvilling har sat sig sine spor – MSC mærkningen er røget og nu fravælger større fødevarekæder også de tre populære fiskearter, til fordel for arter fanget i Sydamerika, der har MSC certificeret fisk.
Onsdag den 11. maj 2022 afholder Fiskeriudvalget en offentlig høring med titlen »Skarvproblematik, der påvirker EU’s fiskeri og akvakultur«.
Fiskeristyrelsen har nu sendt udkast til nationalt program for Den Europæiske Hav- Fiskeri- og Akvakulturfond (EHFAF) 2021-2027 og miljøvurdering i offentlig høring. Høringsfristen er den 10. maj 2022.
Advarslen kommer fra den europæiske fiskeriorganisation EBFA (European Bottom Fishing Alliance) der på det kraftigste fordømmer et netop indkommet forslag om forbud mod trawl-fiskeri i Europæiske farvande, i Europa-Parlamentet.
By continuing to use this website, you consent to the use of cookies in accordance with our Cookie Policy.
Accept