Islandsk firma installerer forarbejdning og proces i ny Norsk frysetrawler
Det er det islandske firma Slippurinn Akureyri, der netop har fået ordren på at designe, producerer og installerer fiskeforarbejdningsdækket i Nergård Havfiske's nye frysetrawler.

Islandsk firma installerer forarbejdning og proces i ny Norsk frysetrawler

Det er det islandske firma Slippurinn Akureyri, der netop har fået ordren på at designe, producerer og installerer fiskeforarbejdningsdækket i Nergård Havfiske’s nye frysetrawler.

Selve nybygningen varetages af det norske skibsværft Vard og det islandske firma Slippurinn har det overordnede ansvar for en nøglefærdig løsning af fiskeforarbejdningsdækket sammen med underleverandører som; Intech, Marel, Baader og Holmek.

»Kontrakten med Nergård Havfiske er den største enkeltkontrakt af et fiskeforarbejdningsdæk, som det islandske Slippurinn har lavet til dato. Det er derfor en stor anerkendelse for Slippurinn, der de senere år har udvidet markedet for fiskefartøjer og landbaseret anlæg. Vi er meget glade for at Nergård Havfiske har valgt Slippurinn i Akureyri til jobbet, understreger direktør Eiríkur S. Jóhannsson.

Det nye fartøj er 80 meter langt og 17 meter bredt, og fiskeforarbejdningsdækket har en forarbejdningslinje til både fisk og rejer. Vurderingen lyder på, at det nye fartøj vil være klar til fiskeri allerede i februar næste år 2020.

I de sidste fem år har Slippurinn leveret ialt seks dæk til forskellige frysetravlere. De fleste af disse projekter er produceret for virksomheder, der er forbundet med Samherji. Den store erfaring og faglige viden om fiskeriet og forarbejdningen i Samherji-koncernen har været en styrke når løsningerne, som Slippurinn nu tilbyder, præsenteres overfor kunderne. Disse løsninger har vakt stor opmærksomhed internationalt i fiskerikredse og det er sikkert også på sin plads at nævne, at Slippurinn i 2017 leverede fiskebehandlingsdækket i frysetrawleren »Berlin« NC 105 og »Cuxhaven« NC 100 til Deutsche Fischfang Union, som har haft en lignende positiv oplevelse.

Slippurinn har også produceret og fiskeproduktions-dækket til fisketrawler Björg EA 7 for Samherji sidste år, og resultatet her har også været tilfredsstillende, hvor fangsten og behandlingen af ​​fisken i skibet har været ikke mindre end første klasses.

»De projekter, vi har arbejdet på i de seneste år, har været med stor succes. Vi har udviklet udstyr og lagt større vægt på komplette løsninger til vores kunder end tidligere. Aftalen med Nergård og Vard er derfor et godt vidnesbyrd om den positive udviklingen der har fundet sted her og det er samtidig et gedigent kvalitetsstempel for både Slippurinn og for vores gode medarbejdere,« slutter Eiríkur.