En storstilet razzia fra en hollandsk politienhed på fiskefartøjer i havnen i Vlissingen, Holland, har indtil videre resulteret i tre anholdelser. Politiet har ikke udelukket yderligere anholdelser, da efterforskningen fortsætter.
Operationen ramte fem fiskerfartøjer, og politiet vurderer, at mellem 4.000 og 6.000 kg “ikke registrerede” fisk blev lokaliseret, inklusive under undermåls havbars. De berørte personer mistænkes for at have landet tonsvis fisk om året. Kontroller på fiskeopkøbernes køretøjer som led i operationen i Vlissingen påviste også undermålsfisk, som formodes normalt at blive solgt i det skjulte til restauranter og fiskehandlere i Holland og Belgien.
Razziaen i de tidlige morgentimer fredag morgen opfølges af en undersøgelse foretaget af “miljø teamet” ved National Criminal Investigation Department, som konkluderede, at større mængder af fisk er gået uden om det almindelige system med logbogsregistreringer og landing af fangster.
Aktionen i Vlissingen fandt sted, umiddelbart efter fiskefartøjerne havde losset deres fangster, og fartøjer blev undersøgt. Denne undersøgelse viste mængder af undermålsfisk, samt skjulte rum til opbevaring af sorte fisk.
Ingen af besætningerne er blevet anholdt, men flere af opkøberne blev anholdt i deres hjem.
Ifølge politietsenheden spiller “sortfisk smuglerne” en nøglerolle i at forstyrre markedskræfterne som styrer udbud og efterspørgsel, og yderligere anholdelser i forbindelse med denne efterforskning er ikke udelukket.
En repræsentant for “miljø teamet” i Rigspolitiet oplyste, at de formodede strafbare forhold er begået af legale virksomheder, som driver ganske almindelig lovlige forretninger, hvilket giver muligheder for at skjule handelen med sorte fisk bag lovlig handel.
Miljø kriminalitet er ikke altid synlig på overfladen og er ofte sammenflettet i tilsyneladende legale virksomheder,” sagde en repræsentant fra det hollandske politi. »Derfor er det vigtigt, at miljøkriminalitet bekæmpes hårdt og grundigt. Rigspolitiets “miljø team” har fokus på miljøkriminalitet med internationalt fokus.’