Grønlandske Troldkrabber kan blive nyt forretningsområde

Grønlandske Troldkrabber kan blive nyt forretningsområde

Med baggrund i et forsøgsfiskeri efter hellefisk for nogle år siden, hvor man som sidegevinst fik en del troldkrabber i garnene, har man igen planlagt et forsøgsfiskeri i juli og august måned. Denne gang målrettet krabber, hvor det både er fiskeri efter sne- og troldkrabber i de østgrønlandske fjorde det gælder.

Polar Seafoods bestyrelsesformand Henrik Leth bekræfter, at selskabet denne gang går ind i et forsøgsfiskeri efter krabber. Med det håb, at man på sigt kan supplere den nuværende produktion af snekrabber med de nye troldkrabber.

Det grønlandske selskab har investeret 5 mio. kroner i krabbeforsøgsfiskeriet i Østgrønland og satset på at de noget mere genstridlige og besværlige troldkrabber, kan blive en helt ny indtægtskilde for firmaet. Hvilket selvfølgelig også får en afsmittenden og meget positiv effekt på antallet af arbejdspladser i Østgrønland.

Afsætningsmuligheder ser også meget lovende ud for det kommercielle fiskeri efter troldkrabber. Her er det især eksportmarked som Japan, der skiller sig ud og som forventes at blive den helt store aftager af det forhåbentlig succesfulde krabbefiskeri.

Kilde: Polar Seafood PM FiskerForum.dk