Danskerne bliver inviteret til fem folkehøringer rundt om i landet, hvor de kan komme til debat og være med til at give input til, hvordan vi styrker vores mad- og måltidskultur.
De fem folkehøringer løber af stablen i uge fem og seks og skal skabe en debat om, hvordan vi gør måltidet til et reelt samlingspunkt: Hvordan vi bliver bedre til at lave mad, smage på maden, bruge friske råvarer, handle ansvarligt og får flere, der spiser sammen.
Sig din mening
En lang række lokale ildsjæle står for arrangementerne og byder inden for i Roskilde, Odense, Ringkøbing-Skjern, Sønderborg og Vendsyssel til en aften med mad, spændende oplægsholdere, debat og dialog.
”Jeg ser frem til en god og livlig debat om, hvordan vi kan styrke vores mad- og måltidskultur. Folkehøringerne er en vigtig del af Måltidstænketankens arbejde, da danskernes input er nødvendige for, at vi finder frem til nogle måltidsråd, der kan passe ind i en travl hverdag,” siger fødevareminister Dan Jørgensen.
Folkehøringerne er en del af fødevareminister Dan Jørgensens ambition om at styrke danskerne mad- og måltidskultur. Forud for folkehøringerne har der været afstemning om vores nationalret, og der er nedsat en måltidstænketank, som består af 25 eksperter, meningsdannere, praktikere og helt almindelige danskere, der sætter deres viden, erfaring og engagement i spil.
Formanden for Måltidstænketanken, Mette Touborg, ser frem til Folkehøringerne, hvor Måltidstænketanken vil komme med det udspil, der bliver debatteret.
”Vi har haft meget frugtbare diskussioner i Måltidstænketanken. Jeg ser nu frem til en livlig debat om udspillet, der med høringen skal hverdagstestes af netop alle os, der har den direkte indflydelse på vores mad- og måltidskultur,” påpeger Mette Touborg.
Alle er velkomne til de fem høringsarrangementer, men der er et begrænset antal pladser. Tilmelding er derfor nødvendig. Allerede nu kan alle deltage i debatten på facebook-siden Danskernesmad. https://www.facebook.com/danskernesmad?ref=br_tf
Bedre måltider i Danmark
Når folkehøringerne er færdige sætter Måltidstænketankens medlemmer sig sammen igen for at udforme nogle måltidsråd og udarbejde et idékatalog til, hvordan vi får bedre mad- og måltidskultur i hverdagen. Det endelige resultat vil blive offentliggjort i løbet af foråret.
Læs mere om folkehøringerne her.
Her kan du deltage
- Vendsyssel: Onsdag d. 28. januar
- Sønderborg: Torsdag d. 29. januar
- Odense: Mandag d. 2. februar
- Roskilde: Tirsdag d. 3. februar
- Ringkøbing-Skjern: Torsdag d. 5. februar