Findes det evige liv under havets overflade

Findes det evige liv under havets overflade

Et gammelt ordsprog siger, at der findes mere mellem himmel og jord.. det skal måske rettes til i fremtiden at hedde, der findes mere under havoverfladen, end vi umiddelbart tror..
Til at understøtte dette har et lille vandmandsligende væsen Turritopsis sat den videnskabelige verden hen i en tilstand af undren og måben. Den trodser nemlig fuldstændigt de biologiske love, og regenerere sine egne celler, når den har brug for det.

Normalt bliver vi gamle og dør, en ufravigelig begivenhed i alle levende væsners liv, men dette væsen går den stik modsatte vej, den bliver yngre og yngre efter behov og er derfor i princippet at betragte som udødeligt. Men der er andre fare for et lille vandmandsligende væsen, end det at den kan snyde sine egne celler og det er at polypdyret kan blive ædt af større rovfisk i vandet.

I femten år har den japanske marinebiologi Shin Kubota fra Kyoto University’s Seto Marine Biological Laboratory studeret arten Turritopsis dohrnii. Den japanske forsker er sikker på at det lille polypdyr kan hjælpe menneskeheden med at finde nøglen til det evige liv. Han betegner selv den udødelige vandmand som den mest mirakuløse art i hele dyreriget.
Til New York Times siger den japanske marinebiolog,”Når vi forstår, hvordan dyret foryngrer sig selv, bør vi kunne opnå store ting. Efter min mening vil vi kunne udvikle os til selv at blive udødelige.”

Den Italienske forsker Stefano Piraino fra Università del Salento i Italien, forkaster dog ideen om det evige liv, men mener, at Turritopsisen kan være nyttig for os på andre områder, ”den kan vise sig at være af stor værdi, når det kommer til at bekæmpe sygdomme. At forlænge et menneskes liv giver ikke mening, det er noget vrøvl og giver ikke mening biologisk set. Det, vi kan håbe og tro på, er en bedre kvalitet i de sidste stadier af livet.” slutter han.