I et nyudgivet hæfte og med opskrifter fra den kendte køkkenchef Preben Madsen, fra Restaurant Herregårdskælderen i Brørup, anbefales en ny nordisk delikatesse.
En lille lysebrun, men meget lækker lille sag, en hestereje, bliver i Preben Madsens kyndige hænder både stegt, pùreret og ristet i ikke mindre end ca. tyve forskellige retter, spændende lige fra den klassiske rejemad, til forretter og lette frokostretter til hovedretter med tilbehør af stegte kartofler til hvidløgsmajonæse og meget mere.
På initiativ af de 28 danske fartøjer med hestereje-licens, er der nu udgivet et hæfte som med mange spændende opskrifter gerne skulle kunne øge efterspørgslen på den lille hestereje, også i Danmark. Håbet er at skabe et tilsvarende behov for rejen på hjemmemarkedet, tilsvarende efterspørgslen i udlandet, hvortil de fleste hesterejer i dag sendes.
Det gratis hæfte ”Ny Nordisk Delikatesse – hesterejer”med de mange spændende opskrifter, kan afhentes på de lokale fiskeriforeninger og er udgivet i samarbejde med Aktionsgruppen, Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter og EU.
Fakta.
Hesterejen er bedre kendt syd for grænsen, specielt i Tyskland, Holland, Belgien og Frankrig hvor den bære navnene; Sand- eller Strand-Garnelen, Nordseegarnelen, Crevettes, Garnalen eller grijze garnaal. I Danmark kan du være heldig at møde den på vadehavsøerne, som Rømø rejer, Fanø rejer eller Vadehavsrejer.
FiskerForum.com