Kokkelandshold der jævnligt kæmper i Gastronomilandskampe og som deltagere i forskellige eksportfremstød og fødevareevents, får nu en økonomisk hjælpende hånd fra Fødevareministeren.
Dansk gastronomi skal styrkes med flere endnu flere penge til Kokkelandsholdet og etableringen af et nyt nordjysk gourmetnetværk, så Danmark internationalt kan markere sig som en førende gastronomisk nation.
Forslag til finansloven for 2017
I alt afsættes der årligt 0,5 mio. kroner yderligere i perioden 2017R11;2020, og ud over de nye midler er der allerede afsat 0,5 mio. kroner årligt til Kokkelandsholdet i 2017R11;2019.
Miljø- og Fødevareminister Esben Lunde Larsen ønsker at bruge det danske kokkelandshold endnu mere aktivt i promoveringen af de danske styrkepositioner inden for gastronomi. Ministeren har netop afholdt et internationalt fødevaretopmøde, og hvis der var noget, det viste, så var det en efterspørgsel på engagement og udvikling i relation til kokkefaget. Det er Kokkelandsholdet mestre i at sprede, i følge ministeren, som derfor tilfører Kokkelandsholdet flere penge.
Kokkelandsholdet har senest stået for den officielle åbningsmiddag i forbindelse med Fødevaretopmødet den 25. august 2016.
Nordlig gastronomi får også støtte
Fantastiske restauranter er ikke noget, der kun hører hovedstaden og de største byer til. Ved uddelingen af Michelinstjernerne i februar var der stjerner til Kadeau på Bornholm og til Henne Kirkeby Kro i Vestjylland. Derfor bliver der afsat 100.000 kroner i 2017 til at støtte etableringen af Netværket Gastro North, som skal vække internationale gourmetguides’ interesse for nordjysk gastronomi og fødevareproducenter.
»Vi har jomfruhummere, muslinger og dygtige fødevareproducenter i Nordjylland, og vi har en lang række restauranter, som kan konkurrere med de bedste i Danmark. Det skal vi have åbnet omverdens øjne for, og det er selve opgaven for det nye netværk Gastro North,« siger Esben Lunde Larsen.